Sdk İnit Failet - 14 Hatası Düzeltme Eba Canlı Ders

Arkadaşlar bu sayfamızda EBA canlı derse girerken ebada karşılaşılan sdk init failed-14 hatasının çözümünü paylaşacaz. Sayfanın içeriğinde sıralı basamak adım anlatımını ve bunların nasıl yapıldığını gösteren bir video olacak. Umarım sizler için faydalı olur. 

SDK İNİT FAİLET-14 HATASI DÜZELTME EBA Canlı Ders  

Arkadaşlar bu hatayı aldığımızda;

1-) Öncelikler bilgisayarımız varsa antivürüs programını devre dışı bırakıyoruz.

2-) Windows güvenliğinden virüs ve tehdit koruma ayarından, gerçek zamanlı korumayı kapatıyoruz.

3-) Denedim Masası>Sistem ve Güvenlik>Windows Defender Güvenlik Duvarı>Etknleştir/Devre Dışı Bırak seçeneklerinden Devre Dışı Bırak seçip tamam diyoruz.

4-) Denetim masası>Program Kaldır>EBA Canlı Ders uygulamasını bilgisayardan kaldır diyoruz.

5-) Her ne kadar burdan kaldırsan bile bilgisayarım>yerel disk(c:) program dosyaları(x86)>eba canlı ders klasörünün içindeki dosyaları silmemiz gerekmektedir.

6-) Eğer dosyalar silinmiyorsa klavyeden aynı anda ctrl,alt ve del(delete) tuşlarına beraber basıp görev yöneticisini çalıştırıyoruz. Karşımızdaki ekrandan "AYRINTILAR" MENÜSÜ tıklayarak orada bulunan canlı ders anlatım uygulamamarının hepsinin görevine son veriyoruz.

7-) Tekrar  bilgisayarım>yerel disk(c:) program dosyaları(x86)>eba canlı ders klasörünün içindeki dosyaları siliyoruz. Bu defa sorun olmayacaktır silerken.

8-) EBA sitesine girip canlı dersler kısmından "canlı ders uygulaması" nı indirip kurduktan sonra dersimizi başlatabiliriz.

Bu basamaklar aşağı videoda ayrıntılı olarak gösterilmiştir. Sistem ve güvenlikten dolayı bu sorunu tekrar tekrar yaşayabiliriz. Bu yüzden belli bir süre güvenlik duvarlarımızı ve antivürüs programları devre dışı kalırsa bu sorunla çok karşılaşmazsınız.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Şırnak Merkez Balveren Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)