Scientix Elçisi Öğretmenimiz Sevcan Barut'u Tebrik Ediyoruz.

Öğretmenimiz Sevcan BARUT , Avrupa Öğretmen Akademisinde STEM alanındaki kurs/ eğitimlerden sonra@scientix_eu elçileri eğitim modüllerini de tamamlayarak Scientix Elçisi oldu.

Öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

 

Scientix Projesinin amacı Avrupa'da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitiminde sorgulamaya, araştırmaya, üretim ve buluş yapmaya dayalı eğitimi yaygınlaştırmaktır.

Proje, Öğrencilerini bilim insanlığına, mühendisliğe yönlendirmek amacıyla öğrencileri için STEM projeleri geliştiren öğretmenler ve eğitimciler topluluğu oluşturmayı ve bu öğretmenler tarafından ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören meraklı, sorgulama, araştırma, üretim ve buluş yapabilme becerilerine sahip, yetenekli ve ilgisi olan öğrencilerin belirlenerek üniversitelerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönlendirilmesini ve teşvik edilmesini hedeflemektedir.

Projeye, Mart 2014'ten itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Noktası olarak dahil olmuştur. Bakanlığımızın Scientix Projesi web sayfası https://scientix.eba.gov.tr/ adresinden yayınlanmaktadır. Scientix Portalına https://scientix.eu adresinden ulaşılabilmektedir.

Portalda fen, matematik, mesleki ve teknik alan öğretmenleri için öğrencilerin ilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik sorgulamaya, araştırmaya, üretim ve buluş yapmaya dayalı STEM eğitimi projeleri, derslerinde kullanabilecekleri ders materyalleri ve çevrimiçi eğitimler paylaşılmaktadır. Scientix Portalında yayınlanan ders materyallerinin Türkçeleştirmesi için başvuru seçeneği bulunmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Küçükçekmece Yeşilyuva Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)