Saygı, Minnet ve Özlemle Anıyoruz

MUSTAFA KEMAL OLMAK

 

Mustafa Kemal olmak, ermenilerin "bize acil çok sayıda silah göndermezseniz Mustafa Kemalbizi yok edecek" diye batıdan yardım istemesidir. üstelik bu yardımın istendiği esnada atatürk sivastadır.

 

Mustafa Kemal olmak, ingilterenin ermenilere yardım olarak gönderdiği 40 bin silahı, ermenileri esir alarak ele geçirip, ermenilere gönderdiği silahlar için ingiltere'ye teşekkür etmektir.

 

Mustafa Kemal olmak, 1920 yılında "mustafa kemalin teslim olmaktansa kaçması bekleniyor" yazan gazetelere , 2 yıl sonra "tarih onu en iyi generaller arasında yazacak" yazdırmaktır.

 

Mustafa Kemal olmak, 1922 yılında iyi organize edilmiş ve donatılmış yunan ordusunu 2 haftadan kısa sürede bir grup mülteciye dönüştürüp, yunanistan ordusuna dünya tarihinde görülmemiş bir mağlubiyet yaşatmaktır.

 

Mustafa Kemal olmak, kırılmaz denen ingiliz destekli yunan savunmasını kırıp, yunan askerini 10 günde 230 km kaçırmaktır. Mustafa Kemal olmak, yunanistan ordusuna en hızlı kaçan ordu ünvanı vermektir.

 

Mustafa Kemal olmak, yabancı ülkeler tarafından uzun zamandır beklenen ve sonunda gerçekleşen türklerin istanbul hakimiyetini kaybetmesinin çok kısa sürmesidir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Yeşilhisar Yeşilhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)