Sarıkamış İçin Üşüdüler

 

Sarıkamış İçin Üşüdüler

SARIKAMIŞ İÇİN ÜŞÜDÜLER.

Bergama Bakırçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Okul Öğrenci Meclisinin teklifi ile Sarıkamış Harekâtının 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında sıralarını taşıyarak Tarih derslerini -3 derecede okul bahçesinde işlediler.

Ders kapsamında Tarih Dersi Öğretmenleri Mustafa DÜZGÜN ve Özlem ÇAPAR, TDE Öğretmeni Emin KURU ve Fizik Öğretmeni Pınar YAŞAR; Sarıkamış Harekâtı ile ilgili bilgiler verdiler.

Öğrenciler ders sırasında duygulandıklarını belirterek, "Üzerimizde çok kalın giysiler var. O dönemde askerler yazlık kıyafetleriyle bu soğukta nasıl durmuşlar. Biz bu kıyafetlerle bile üşüyoruz. Derslerimizi burada dinleyip şehitlerimizi anlamaya çalıştık, ruhları şad olsun, emanet ettikleri vatan topraklarının bekçisiyiz, biliyoruz ki vatanını en çok seven, vatanı için en çok çalışandır. Biz de bundan sonra derslerimize daha çok çalışacağız.” Dediler.

 

Okul Müdürü Murat YILDIRIM,  “Siz dondunuz biz üşüyoruz…Sizin bedenleriniz dondu bizim ruhlarımız, vicdanlarımız, insanlığımız, yüreğimiz, kalbimiz…  90 bin bedendiniz ama tek bir RUH’ta vücut bulmuştunuz o an hepiniz MUHAMMET’ÜL RUH’TA hayat bulmuştunuz. Evet sizler bir eski destana esir olmamak için donmuştunuz. Ruhlarınız şad mekânlarınız cennet olsun. Harekâtı en güzel şekilde anlatan arkadaşlarımızı ve bu duyguları yaşamamızı sağlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum”. Dedi. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bergama Bergama Bakırçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://bergamatml.meb.k12.tr/icerikler/sarikamis-icin-usuduler_1603875.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)