Sanat ve Sporla İçiçe Bir Eğitim Yuvası. . . .

   Öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kültürel, sportif, modern ve geleneksel sanatsal faaliyetlerinin yapılabileceği fiziki ortamlarımızı oluşturmaya ve var olan alanlarımızı yenilemeye devam ediyoruz.Bu faaliyetler kapsamında okul müdür yardımcımız Hülya Öztürk öğrencilerimize bağlama kursları vermekte ve onların kaliteli zaman geçirmelerini sağlamaktadır. Çocuklarımızın sanatla içiçe yetişmesi ve gelişmesi için Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda bize destek olan ve zaman ayırıp çocuklarımıza katkı sağlayan değerli idarecimiz Hülya Öztürk'e ayrıca teşekkür etmek isteriz.

   Okçuluk konusunda da faaliyetlerimiz devam ediyor. Ata sporumuza ilgisi olan öğrencilerimiz ile birebir yapılan çalışmaların neticeleri, öğrencilerimizin sportif yönlerini geliştirme konusunda doğru bi adım attığımızı gösteriyor. Yeni yapılan  spor ve jimnastik salonlarımızla öğrencilerimizi derslerinin dışında bedensel olarak da geliştirmeyi ve onların keyifli vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. 

  Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder" sözünden yola çıkarak öğrencilerimizi hem ahlâki yönlerini hem de sanat ve spor yönlerini geliştirmeyi amaç edindik.

  Günümüzün en gözde ve gelişime açık alanlarından biri olan Robotik ve Kodlama alanlarında da öğrencilerimiz ile çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yenilediğimiz Bilişim teknolojileri sınıfımızda Öğretmenimiz Gamze Çapar'ın eğitimiyle öğrencilerimizi kodlama alanında da geliştirmeyi ve kendi yazılımını üreten bireyler onlarak onları mezun etmeyi hedef edindik. Bu kapsamda kurslarımızda kod yazan ,kendi animasyonunu üreten ve analitik düşünme becerisi gelişen öğrencilerimizle etkinliklerimiz devam etmekte.

  Bu konuda okulumuza ve öğrencilerimize her türlü imkanı sağlamak için çok çaba sarfeden değerli okul müdürümüz Nazmi YILDIRIM'a çok teşekkür ediyoruz.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://caihl.meb.k12.tr/icerikler/sanat-ve-sporla-icice-bir-egitim-yuvasi_12131475.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)