Samsun’da Unutulmaz Bir Gün

23 Mayıs Cumartesi günü  Samsun İl Merkezinin tarihi, turistik ve kültürel varlıklarının gezilip görülmesi amacı ile   Yıl Sonu Eğitim Gezisi düzenledik.

23 Mayıs Cumartesi günü  Samsun İl Merkezinin tarihi, turistik ve kültürel varlıklarının gezilip görülmesi amacı ile   Yıl Sonu Eğitim Gezisi düzenledik.

Okulumuz Ortaokul öğrencileri, görevli yönetici, hizmetli  ve velilerimizden oluşan  38 kişilik gezi kafilemizle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftasında planladığımız gezimizde ilk durağımız Bandırma Vapuru Müzesi oldu. Yerinde eğitim imkanı bulduğumuz müzeye  öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Maviyle yeşilin buluştuğu Doğu Parkın eşsiz manzarası eşliğinde kahvaltımızı yaptıktan sonra Hayvanat Bahçesinde hayvan dostlarımızı ziyaret ettik. Ancak belgesellerde izlediğimiz vahşi hayvanları yakından görmek hepimizi heyecanlandırdı.

Herkesin “Bir binen pişman, bir binmeyen  pişman.” dediği eğlenceli oyuncaklarla dolu lunapark bize de aynı cümleyi kurdurttu. Dönme dolap, çarpışan araba ve  gondola binen öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler.

Tekne turu,  gezimizin  merakla beklenen bölümüydü. Bir buçuk saat süren  Karadeniz turu ile hepimiz  denizin ve gökyüzünün maviliğinde huzur bulduk.

Teleferik yolculuğuyla şehri kuşbakışı izleyerek çıktığımız Amisos Tepesi’nde akşam yemeğimizi yedikten sonra yine teleferik yolculuğu yaparak gittiğimiz Batı Park’ta dinlenme imkanı bulduk. Çizgi Kahramanlarımızla buluştuğumuz parkta kendimizi bir anda masalların içinde buluverdik. Yetişkinlerin bile gönüllerinde taht kuran çizgi karakterler öğrencilerin  ilgi odağı oldu.

Akşamın ilk ışıklarının denizle buluşmasıyla oluşan yakamoza dayanamayıp sahile kendimizi attığımızda kumsalın serinliği ve denizin sesi gezimizin adeta finali oldu. İlk defa denizle buluşan öğrencilerimizin heyecanı, gezinin tüm yorgunluğunu üzerimizden aldı.

Okulumuzda ilk defa il dışına  düzenlenen Samsun Eğitim Gezisine katılan herkes unutulmaz bir gün yaşadığını söyleyerek teşekkür etti. Biz de kendilerine katılımları için teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Sungurlu Arifegazili İlkokulu

Kaynak:https://arifegaziliio.meb.k12.tr/icerikler/samsunda-unutulmaz-bir-gun_1952650.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)