Samsun / Vezirköprü Arıca İlkokulu

Kaynak:https://aricailkokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonMensup ve mezunlarını bilgi çağının gerektirdiği donanımlarla donatabilen eğitim teknolojisini süreçler içinde etkin kullanabilen, sürekli öğrenen ve yenilenen,eğitim alanındaki gelişmeleri yakından izleyip yeni stratejiler belirleyebilen bir kurum olmak.
MisyonMilli Eğitim Temel Kanunu´nda ön görülen koşullara sahip, toplumsal erdemleri kişiliğinde taşıyabilen, karar verme yetki ve gücüne sahip, ileriyi görebilen, katılımcı paylaşımcı bir yönetim anlayış içinde; öğrenen ve öğreten, bilgiyi paylaşan bir kurum olarak çağdaş, yerel, ulusal, evrensel değerlerin bilincinde, hoşgörü, sevgi ve saygıyı esas alan özgür bireyler yetiştirmek.
Başarılarİlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan şiir yarışmasında okulumuz 4/A sınıfı öğrencisi Murat ER tarafından yazılan Vermedik O Canım Çanakkale´yi şiiri ilçe ikincisi seçilerek, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirilmiştir.
Telefon03626520055
AdresARICA KÖYÜ VEZİRKÖPRÜ/SAMSUN
İnternet Sitesihttps://aricailkokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriKöyün yerleşim alanı ova köyü tipinde olup, evler birbirine çok yakındır. Köy yol kenarından 800 m. içeridedir. köy dört mahalle, 120 haneden oluşmaktadır.Köy nüfusu 2007 yılında yapılan adrese dayalı nüfus sayımına göre 777´ dir. Ataerkil aile yapısı hâkimdir ve boşanma olayları görülmemektedir. Son yıllarda köyden göç eden aileler artmaktadır. Bunun sebebi maddi sıkıntı ve arazi azlığıdır. Yurt dışında çalışan işçi çok azdır.
Ulaşım7 KMİlçe merkezine uzaklığı 7 km olup taşıtla ortalama 5-10 dk. sürmektedir. Okul yolu hariç (1500 m) ilçeye bağlanan yol asfalttır.
Merkezden Uzaklık7 KM
Ders Saatleri08:40-14:30
Isınma TürüKALORİFER
İnternet BağlantısıYok
  • Öğretmen Sayısı10
  • Öğrenci Sayısı61
  • Derslik Sayısı5
Kaynak:https://aricailkokulu.meb.k12.tr/55/13/721877/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)