Samsun / İlkadım Ziya Esen Anaokulu

Telefon:0362 445 01 87--0362 445 01 87 Adres:Kalkanca Mahallesi 295. Sok No 84 55100 İlkadım/SAMSUN Web Sitesi:https://ziyaesen.meb.k12.tr Samsun Okulları, Samsun İlkadım Okulları, Samsun Anaokulları, Samsun İlkadım Anaokulları, Anaokulu Haberleri, Samsun Anaokulu Haberleri, Samsun İlkadım Anaokulu Haberleri
Kaynak:https://ziyaesen.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonOkul öncesi eğitimde; beklentilerin daima üstünde kalitesi ile örnek gösterilen güven ve huzurun odağı, lider bir kurum olmak.
Milli manevi değerlerini benimsemiş ve kültürüne sahip çıkan, bilimsel düşünen, proje üreten ve öğreten, kendine güvenen,
kendini ve çevresini olduğu gibi kabul eden gelişime açık yenilikçi bireyler yetiştirmek temel hedefimizdir.
MisyonTürk Milli Eğitim Sisteminin genel hedefleri doğrultusunda toplumun öz değerlerine önem veren, yaparak yaşayarak öğrenmeyi amaç edinen, özgüveni ve toplumsal birliktelik bilinci yüksek, başarıyı hedefleyen bireyleri topluma kazandırmaktır.
Telefon0362 445 01 87--0362 445 01 87
Faks3624450187
AdresKalkanca Mahallesi 295. Sok No 84 55100 İlkadım/SAMSUN
İnternet Sitesihttps://ziyaesen.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOkulumuz İlkadım ilçe merkezine bağlıdır.
UlaşımOkulumuz Samsun Cumhuriyet Meydanına 5km, İlkadım İlçe MEM´ne 4km uzaklıktadır. Metro ile Baruthane durağında inilip aynı yerden kalkan Ring otobüsleri ile okul önüne kadar gelinebilir. Ya da 1 nolu dolmuş hattı kullanılarak 100. Yıl Bulvarı üzerinden gelinerek okula 500m yakında inilebilir.
Merkezden UzaklıkOkulumuz Samsun Cumhuriyet Meydanına 5km, İlkadım İlçe MEM´ne 4km uzaklıktadır.
Öğretim Şekliikili öğretim.
Ders SaatleriSabah Grubu : 07:30 - 12:30
Öğle Grubu : 12:40 - 17:40
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıYok
Sportif Etkinlikler2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılında da uygulamış olduğumuz Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında öğrencilerimize her ay bir spor dalını tanıtma etkinliklerine bu senede yer vermeyi planlıyoruz.
-İlkadım Belediyesi iş birliğiyle uygulanan “Gelecek İçin Minik Adım, Spor İçin İlkadım Projesi “kapsamında sportif etkinliklere yer verilerek çalışmaların zenginleştirilmesi sağlanılacaktır.
-Güne başlama zamanında çocuklarımızla birlikte sınıf içerisinde spor etkinlikleri düzenleyeceğiz.
-Çocuklarımıza spor ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmaya yönelik projeler yapmayı hedefliyoruz.
ProjelerOkul öncesi eğitimi tanıtıcı okul öncesi eğitim şenlikleri okulumuzda her yıl mayıs ayında yürütülme olup 2019/2020 Eğitim – Öğretim yılında da uygulanmaya devam edilecektir.
-Okulumuzun Beyaz Bayrak sertifikası 13/12/2017 tarihinde alınmış olup 13/12/2020 tarihinde tekrar başvuru yapılacaktır.
-Beslenme Dostu Okul projesine bu yıl devam edilecektir.
-Seçilen Değerler Eğitimi konuları 1. Dönem 1. Öğretmenler Kurulunda görüşülerek bu sene daha aktif bir şekilde, velilerimizin de etkinliklerimiz de yer almasını hedefleyerek işlenmesi yönünde karar alındı. Aylık planlar doğrultusunda uygulanmaya başlanıldı. Değerler eğitimin veli boyutu yazılı yönergeler hazırlanarak gönderilecek “Değerler Eğitimi Veli Bültenleri “ile desteklenecektir. Ayrıca okul panosunda değerler eğitimiyle ilgili çalışmalar, görsel özelliklere özen gösterilerek devam edilecektir.
-İlkadım belediyesi ile iş birliği yapılarak atık pil – atık yağ – kağıt – plastik vb. geri dönüşüm malzemelerinin doğaya kazanımıyla ilgili çalışmalara yer verilecektir.
-Okullarda Orman Projesi kapsamında “KAHVERENGİ BAYRAK” ödülüne layık görüldük.
-2019 -2020 Eğitim Öğretim yılında uygulamayı planladığımız projelerimiz:
Seramdan Soframa
Çekirdekten Hayata
Küçük Mucitler Bilim Şenliği
Müze Akademisi
Minik Eller Sanatla Buluşuyor
Atma Dönüştür
Servisim Bilgi Evim
Geleneksel Oyunlarımız
Deyimlerle Türkçemiz
Dikkat Yaya Çıkabilir!
Satrançla Tanışıyoruz
İşaret Diliyle Kelimeler
I’m Learning English
-İl Milli Eğitim tarafından koordine edilen projelere en az 2 ( iki ) katılım sağlanılacaktır.
-İl Milli Eğitimin düzenlediği Maarifin Yıldızları projesine en az 2 ( iki ) katılım sağlanılacaktır.
Personel hareketliliği doğrultusunda Ulusal AB projesi yazılacak olup , kabul edildiği takdirde okulumuzda uygulanacaktır.
E - Twinning Projelerine her öğretmenimiz tarafından 1 başvuru yapılarak ,okulumuz adına 8 (sekiz) başvuruyla katılacağız.Projelerimize onay gelmesi durumunda sınıflarımızda projelerimiz uygulanacaktır.
Eğitimde Yenilikçiler çalışmalarına en 2 ( iki ) başvuru yapılacaktır.
  • Öğretmen Sayısı11
  • Öğrenci Sayısı157
  • Derslik Sayısı4
Kaynak:https://ziyaesen.meb.k12.tr/55/18/973655/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)