Salgın Hastalıklar (Covıd - 19 Vb. ) Kapsamında Kurumumuzda Alınacak Önlemler

İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde görülmeye başlayan solunum yolu enfeksiyonuna neden olan koronavirüs bütün dünyayı tehdit etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Şiddetli Akut Solunum Sendromu - COVID-19 olarak isimlendirilen virüsü pandemi, yani küresel salgın hastalık olarak ilan edilmiştir. Koronavirüsünün tam olarak insandan insana bulaşma yolu genel olarak solunum yolları hastalıklarının bulaşma prensibine benzemektedir.

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini sürdürmekte olan Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgınından korunma ve kontrol önlemleri ile ilgili çalışmalar  yürütülmektedir.

 

Kamuda Yeni Tip Koronavirüs Sürecinde Normalleşmede Dikkat Edilecek Hususlar:

1.     Müdürlüğümüz girişinde tüm çalışanların,öğrencilerin ve ziyaretçilerin temassız ateş ölçer ile vücut sıcaklıklarının kontrol edilmesini sağlanır.

2.     Müdürlüğümüzde kullanılan araç ve gereçlerin özellikle temas edilen yüzeyleri başta olmak üzere temizlik ve dezenfeksiyonunun sık aralıklarla yapılmasını kontrol edilmelidir.

3.     Müdürlüğümüz tüm çalışanlara Yeni Tip Koronavirüs'ün belirtileri yayılma yolları ve alınacak önlemlerle ilgili bilgilendirme yapılmalıdır. 

4.     Müdürlüğümüz binasının özellikle girişine, tüm kat ve koridorlarına el dezenfektanlarının konulmasının sağlanmalıdır.

5.     Ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi Covid-19 semptomları bulunan çalışan ve öğrencilerin maske takılmasını sağlayarak derhal izole edilir ve yetkililere haber verilir.

6.     Kapalı alanlara sık sık havalandırılı r.

7.     Müdürlüğümüzde sosyal mesafe kurallarına istinaden personel ve ziyaretçi planlaması yapılmalıdır.

8.     Çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin birbiriyle ve ziyaretçilerle aralarında sosyal mesafeyi (en az 1 metre) koruyacak şekilde düzenleme yapılmalıdır.

9.     Maskelerin uygun şekilde kullanılmasına ilişkin görseller yerleştirilmelidir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Merkez Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)