Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı Çalışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm eğitim kademelerine yönelik ''Psikososyal Destek Hizmetleri Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı'' hazırlanmıştır.

Bu kapsamda; rehber öğretmen/psikolojik danışman, öğretmen ve veli bilgilendirme toplantıları ile okul kademelerine göre psikoeğitim programı uygulama çalışmaları yapılması yazı ile ilgili kurumlara bildirilmiştir.

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezinde toplantıya katılan rehber öğretmen/psikolojik danışman Faruk GÜLŞEN tarafından ilçemizde bulunan tüm ilkokullarda görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara 26.08.2020 tarihinde uzaktan okullarda uygulanacak olan psikoeğitim programı ile birlikte öğretmen ve veli oturumları hakkında bilgi verilmiştir.

Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanımız Yusuf ÖZÇELİK bu bilgilendirme toplantısına katılmış ve kendisi tarafından Mesleki eğitim kapsamında okuldaki tüm idareci ve öğretmenlere 28.08.2020 tarihinde 09.30-11.30 saatleri arasında psikoeğitim programı hakkında yüz yüze bilgi verilmiştir.

Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanımız Yusuf ÖZÇELİK tarafından konu ile ilgili 01.09.2020-04.09.2020 tarihleri arasında veli bilgilendirme toplantıları EBA Canlı Ders uygulaması ile uzaktan olacak şekilde yapmıştır.

Bakanlığımız konu ile ilgili Psikososyal Bilgilendirme Rehberi internet sayfasında kapsamlı bilgilere yer vermiştir. Sayfada yer alan aşağıdaki dokümanlara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Salgın hastalık dönemlerinde psikolojik sağlamlığımızı korumak için;

"Yetişkinler için bilgilendirme rehberine" ulaşmak için tıklayınız.

"Aileler için çocuklara yardım rehberine" ulaşmak için tıklayınız.

"Gençler için bilgilendirme rehberine" ulaşmak için tıklayınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Bafra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)