Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı Aile Oturumları

Zorlu yaşam olayları karşısında çocukların stres ve kaygı tepkileri göstermesi beklendik bir durumdur. Özellikle tüm dünyada yaşanan koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle çocuk ve ergenlerin kendileri, aileleri, arkadaşları, sevdikleri ve yakınları için endişe, kaygı, panik ve korku yaşaması oldukça olağandır. Bu süreçte çocuk ve ergenler, medya, sosyal medya ya da internet üzerinden salgın hastalık ile ilgili haberleri izlemekte, tartışmalara kulak misafiri olmakta, alınan önlemleri gözlemlemekte ve ev içindeki değişikliklere tanık olmaktadırlar. Bu sebeple salgın hastalık gibi zorlayıcı bir yaşam olayı sonucunda çocuklarda görülebilecek stres tepkilerini bilmek önemlidir.

 

Bu amaçla bakanlığımızın hazırladığı Psikoeğitim Programları öğrenci-öğretmen ve ailelere uygulanmaya başlamıştır. Öğrenci ve öğretmenlere verilen eğitimler tamamlanmak üzeredir. Rehberlik ve Araştırma merkezi olarak il geneklinde rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullarımızdaki velilerimize psikoeğitim programını uzaktan eğitim yöntemi ile aktarmayı planlıyoruz Bu nedenle İl Merkezinde rehber öğretmen/psikolojik Danışmanı olmayan okullarımızdaki velilerimize 17 Eylül Cuma günü saat 10:30'da Milli Eğitim Müdürüğü Zoom Programı üzerinden eğitim verilecektir.

20.Eylül.2021 Pazartesi günü saat 10:30'da da İlçelerde rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullarımızın velilerine zoom programı üzerinden eğitim verilecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Yalova Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)