Sakarya / Adapazarı 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon:264 329 33 33 Adres:ALANDÜZÜ MAH. İBRAHİM KAYA CAD. NO 1/3 ADAPAZARI / SAKARYA
15 km.
Toplu taşımada, Adapazarı ilçe merkezinde Ortagaraj´dan kalkan Alandüzü Özel Halk Otobüsleri ile Kazımpaşa üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.
Özel otoyla Karaman, Camili yeni yerleşim bölgesinden ulaşım sağlanmaktadır.
Web Sitesi:https://sakaryaasml.meb.k12.tr Sakarya Okulları, Sakarya Adapazarı Okulları, Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Sakarya Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Haberleri, Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Haberleri, Sakarya Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Haberleri
Kaynak:https://sakaryaasml.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÇağdaş eğitim metotlarını kullanarak Atatürk ilke ve inkılaplarına, anayasanın başlangıcında belirtilen Türk Milliyetçiliğine bağlı ahlak, ruh, beden ve zihin bakımından dengeli,sağlıklı gelişen kişiliğe ve karaktere, özgür ve bilimsel düşünceye, ufkunu aşmış dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişiliğin ve girişimciliğin kıymetini bilen, insanlığa karşı sorumlu olan yapıca, geliştirici sağlığı koruyan ıstırabı hafifleten kişiler yetiştirmektir.
MisyonMilli Eğitim genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak tüm insanlığa sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde yasa, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen yetki sorumlulukları kavramış, Lise düzeyinde bilgi beceri ve yetenek kazanmak toplumun her kesimini hoş görü içinde kucaklamak, sağlık hizmetlerinin eşit bir şekilde sürekliliğini sağlamak. Ahlaken, fikren ve bedenen gelişmiş kişiliğe sahip olmak. Sağlık ordusunun gelişmesine yardımcı olmak. Mesleki teknik , sosyal bilgi ve becerileri kazanma. Milli ve mesleki disiplinin gerektirdiği her türlü olgunluğu davranış haline getirmek. Tüm veli ve eğitim camiası ile işbirliği yapmak. Türk vatandaşının ve toplumun moralini ve mutluluğunu artırmak. Milli birlik ve bütünlük içinde ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak, sonuçta Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, geliştirici, seçkin birer üyesi yapmaktır...
Telefon264 329 33 33
Faks264 329 33 30
AdresALANDÜZÜ MAH. İBRAHİM KAYA CAD. NO 1/3 ADAPAZARI / SAKARYA
15 km.
Toplu taşımada, Adapazarı ilçe merkezinde Ortagaraj´dan kalkan Alandüzü Özel Halk Otobüsleri ile Kazımpaşa üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.
Özel otoyla Karaman, Camili yeni yerleşim bölgesinden ulaşım sağlanmaktadır.
İnternet Sitesihttps://sakaryaasml.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriSakarya ilinin merkez ilçesi olan Adapazarı´nda yer alan okul, Alandüzü Mahallesinde bulunmaktadır. Yerleşim alanın dışında kalan okulun etrafında Cevat Ayhan Fen Lisesi ile Şht. Adil Aslan ilkokulu vardır. Mahalle önceleri merkeze bağlı köy iken, ilin büyükşehir statüsü kazanmasıyla mahalleye dönüşmüştür.
UlaşımToplu taşımada, Adapazarı ilçe merkezinde Ortagaraj´dan kalkan Alandüzü Özel Halk Otobüsleri ile Kazımpaşa üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.
Özel otoyla Karaman, Camili yeni yerleşim bölgesinden ulaşım sağlanmaktadır.
Merkezden Uzaklık15 km.
Servis BilgisiÖZEL SERVİS ARAÇLARI İLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR
Kontenjan Bilgileri2020- 2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 9. SINIF KONTENJANIMI 102 DİR
Ders SaatleriKışın: 08.30-16.40
Yazın: 08.45-17.10
Yabancı DilİNGİLİZCE
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıADSL
Sportif EtkinliklerKIZ-ERKEK FUTSAL TAKIMLARI
KIZ-ERKEK VOLEYBOL TAKIMLARI
KIZ- ERKEK MASA TENİSİ TAKIMI
ProjelerMESLEK LİSELİ ÖĞRECİLER AİLELERLE BULUŞUYOR
  • Öğretmen Sayısı35
  • Öğrenci Sayısı389
  • Derslik Sayısı17
  • Kütüphane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
Kaynak:https://sakaryaasml.meb.k12.tr/54/01/970462/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)