Sağlıklı Yaşama ve Beslenme Konferansı

 Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu öğrencilerimize 25 Kasım 2022 tarihinde, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Leyla TEVFİKOĞLU PEHLİVAN tarafından "Sağlıklı Yaşam ve Beslenme" konulu bir konferans verildi.

 Konferansta, öğrencilerimize sağlıklı beslenmenin önemi, sağlıklı olabilmek için uzak durulması gereken yiyecekler hakkında bilgi verildi.  Okul çağında kahvaltı yapmanın önemine vurgu yapan Leyla TEVFİKOĞLU, yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra su tüketiminin ve spor yapmanın da çok değerli olduğunun altını çizdi. 

  Ayrıca sağlıklı besinler tüketerek alınması gereken günlük kalori miktarından, dengeli ve düzenli beslenmeyen çocukların ileriki yaşlarda yakalanabilecekleri hastalıklardan bahsetti.

  Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Leyla TEVFİKOĞLU PEHLİVAN 'A, konferansın sonunda, konferansın anlamına uygun olarak 6-A Sınıfının hazırlamış olduğu ''Sağlıklı Yiyecekler Paketi''' sunuldu.

   Konferanstan son derece bilinçlenmiş şekilde çıkan öğrencilerimiz, bütün öğünlerde sağlıklı beslenmeye dikkat edeceklerini, hazır gıdalardan uzak duracaklarını, taze meyve-sebze, kuru meyveler gibi sağlıklı gıdalar tüketeceklerini belirttiler.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Merkez Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)