Sağlıklı Nesiller İçin "beyaz Bayrak"

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte yürüttüğü proje kapsamında okullarda yapılan denetimler sonucunda yüzlerce okul arasında temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okulumuz, beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 03/08/2006 tarihinde, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Süresi dolan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” 03/08/2010 ve 2015 tarihlerinde yeniden güncellenmiş ve 4 yıl süreyle uygulanmasına devam edilmiştir.

Bakanlığımıza bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, ayrıca öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla 05.06.2015 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” ve 20.09.2013 tarihinde “Beslenme Dostu Okullar İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.

03.12.2018 Tarihinde Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Beyaz Bayrak töreni düzenlenmiş ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sait GÜREK’ e İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan ALTUN tarafından Beyaz Bayrak, Pirinç Levha ve Sertifika verilmiştir.

 

Başta Pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcımız Sevinç ÖZDEMİR´e ve pansiyon çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)