S. M. A. R. T. Projesi Hırvatistan Hareketliliği

SMART (Sharing Memorable Adventures and Rich Traditions) adlı Erasmus+ Projemizin son hareketliliği için Hırvatistan'ın Brac adasındaydık.

"Sharing Memorable Adventures and Rich Traditions "adlı Erasmus+ SMART Projemizin Turizmi Teşvik Etme" başlıklı altıncı ve son LTTA'sı 21-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Hırvatistan'ın Brac adasındaki Bol'da gerçekleştirildi. Projenin koordinatörü Erkan BİLEN, Müdür yardımcımız Fatma GÖK ve Kuyumculuk Teknolojisi alanı öğretmenimiz Emine Batan rehberliğinde okulumuz öğrencileri Recep Enes Kaya (Giyim üretim Teknolojisi), Ramazan Kaya (Bilişim Teknolojileri), Yusuf Şentümür (Makine Teknoljisi), Uveys Alan(Kuyumculuk Teknolojisi) proje hareketliliğine katılmışlardır.

Hırvatistan’ın Brac adasındaki  Srednja skola Bol enstitüsünde proje etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Proje ortağı ülkelerden gelen öğrenciler grup çalışması ile işbirliği yaparak ülkeleri hakkında basılı, dijital ve video tanıtım materyalleri üretmeye çalıştılar. Bir grup, ülkelerini temsil eden broşürler ve posterler hazırlayarak bir Turizm Fuarı simülasyonu düzenlemeye çalıştı. Öğrencilerin önceki toplantılarda oluşturdukları Turist Rehberleri ile birlikte tüm materyaller sergilendi ve final sergisinde sunuldu. Bir grup, altı ortak ülkenin ana cazibe merkezlerinin yer aldığı bir videonun oluşturulması ve düzenlenmesinde yer aldı ve başka bir grup, Prof. Rovena Trivanović liderliğinde ‘’Ev içinde ev’’ isimli efsane bir Hikaye Anlatımının hazırlanmasında yer aldı.

Ayrıca proje etkinlikleri içinde yer alan Split KRKA Milli Parkı'nın büyüleyici şelaleleri, masmavi denizi ve adalarıyla bizi karşılayan Hırvatistan'ı keşfetmeye adanmış anlar da yaşandı. Brač adasında, Dr. Jadranka Nejašmić (Kütüphaneci ve Bol ve Brač adasının kültürel mirasının Bekçisi) ve on beşinci yüzyılın Glagolitik rahiplerinin ikametgahı olan doğal bir mağara olan Ejderha Mağarası'na ulaşmak için gizem dolu maceralı yolları takip eden Hiking etkinliği gerçekleştirildi.

 

https://youtu.be/7utyJLOQos0

https://sites.google.com/cannizzaroct.edu.it/smart

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bornova Bornova Mesleki Eğitim Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)