Rehberlik Servisimiz,öğrencilerimize Aşure Programı Düzenledi

Rehberlik Servisimiz, 9 Kasım pazartesi akşamı,okul pansiyonumuzda kalan öğrencilerimize aşure programı düzenledi.Programa,müdürümüz Kenan Saruhan,müdür yardımcıları Necat Aydın,Aziz Keleş ve Salih Sayılgan ile bazı öğretmenlerimiz ve pansiyonda kalan öğrenciler katıldı.Diğer okullardan da idareci ve öğretmenler misafirimiz oldu.

               Gece,pansiyondan sorumlu müdür yardımcımız Aziz Keleş’in açılış konuşmasıyla başladı.Keleş,aşure kültürünün öneminden bahsetti.Aşure ikramının, insanlar arasında,sevgiyi,hoşgörüyü ve kardeşliği perçinlediğini ifade etti.

               Açılış konuşmasından sonra Hz.Hüseyin’i konu alan bir slayt gösterisi sunuldu.Ardından,Rehberlik Öğretmenimiz riyad Tezcan,Abdülkadir Tutaşı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet tören ve 11.sınıf öğrencilerimizden Rezan Çin’in sunduğu müzik dinletisi gerçekleştirildi.

               Riyad Tezcan,kısa bir konuşma yaparak aşurenin İslam tarihindeki yerine vurgu yaptı.Hz.Adem’in tevbesinin bu günde kabul edildiğini,Hz.Nuh’un gemisinin bu günde Cudi’ye indiğini, Hz.İbrahim’in bu günde ateşten kurtulduğunu,Hz.Musa’nın bu günde Firavun’un zulmünden kurtulduğunu ve Hz.Hüseyin’in bu günde şehit edildiğini anlattı.

               Müzik dinletisi Mehmet tören’in ney taksimi ile başladı.Riyad Tezcan,iki deyiş ve bir ilahi seslendirdi.Rezan Çin de cura sazıyla icra ettiği bir deyişle programa renk kattı.

 

               Etkinliğin sonunda bütün misafirlere aşure çorbası ikram edildi.Aziz Keleş kapanış konuşmasını yaparak bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkı sunan idarecilerimize,öğretmen ve öğrencilerimize,Mardin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin değerli yetkililerine teşekkü etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Artuklu Mardin Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)