Regeneron Isef 2023 Bilim ve Müsendislik Yarışmasında Dünya Üçünlüğü

Kimya öğretmenimiz Pınar SABAZ danışmanlığında TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında öğrencilerimiz Aslı Ece YILMAZ ve Azra DEMİRKAPILAR Türkiye 1. si oldular. 

Ülkemizi Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda temsil edebilmek için İngilizce olarak yapılan ek değerlendirmede Büyükşehir Belediye başkanımız Yücel YILMAZ tarafından hediye edilen bilgisayarlar ile sunumlarını gerçekleştirerek burada da başarılı olarak ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar. 

Her yıl A.B.D’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen ve bu yıl A.B.D’nin Texas eyaletindeki Dallas şehrinde gerçekleştirilen, Dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim yarışması olan ve lise öğrencilerinin Nobel’i olarak görülen Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasında 13-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında ülkemizi temsil ettiler. Tübitak’ın katkıları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle ABD’de düzenlenen yarışmaya katılan öğrencilerimiz büyük bir başarı göstererek Dünya 3. sü oldular. 

Öğrencilerimiz Aslı Ece YILMAZ ve Azra DEMİRKAPILAR bu başarıları ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında ülkemizi ve bizleri gururlandırdılar. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimiz Pınar SABAZ’ı kutluyoruz.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)