Psikososyal Destek Eylem Planı

Kahramanmaraş ilinde 06.02.2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrasında Bakanlığımız Psikososyal Koordinasyon Birimince merkez teşkilat ile taşra teşkilatı arasında koordinasyonu sağlamak, depremden etkilenen öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik gerekli iş ve işlemleri yürütmek amacıyla afet bölgesi illere ve afetten doğrudan etkilenmeyen diğer illere yönelik eylem planı hazırlandı.

Depremden doğrudan etkilenmeyen illerde psikososyal destek ekiplerince ilgi Eylem Planı doğrultusunda deprem bölgesi illerinden nakledilerek yurt, pansiyon, otel vb. yerlere yerleştirilen öğrenci, veli, öğretmen, diğer bireylere Psikolojik İlk Yardım (PİY) uygulanacaktır.


20 Şubat 2023 tarihi itibariyle depremden doğrudan etkilenmeyen illerde yer alan  tüm okullarda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik hazırlanan Deprem Psikoeğitim Programları uygulanacaktır. Yürütülecek çalışmalarda kullanılacak dokümanlar orgm.meb.gov.tr adresinden erişilebilecek.

Eylem Planına Ulaşmak İçin Tıklayınız:

meb_iys_dosyalar/58/03/702600/dosyalar/2023_03/08145714_Piskososyal-Destek-Eylem-Plani.pdf

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Gemerek Eğerci İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)