Psikolojik Danışmanlarımız Velilerimiz İçin Yazdı.

Değerli velilerimiz yeniden merhaba...

 

Bu hafta hep beraber okulların tekrardan yüz yüze eğitime açılmasının sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bir süredir uzaktan eğitimle öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeye çalıştık. Bu süreç hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de siz değerli velilerimiz için zorlu geçti. Öğrencilerimizin özellikleri gereği yakın ve birebir destek almaya ihtiyaçlarının olması, uzaktan eğitimin kendisine has birtakım zorlukları sebebiyle yüz yüze eğitimin ne kadar önemli ve değerli olduğunu tekrardan görmüş olduk. Rehberlik ve psikolojik danışma servisi olarak sizlerle bu süreçte yaptığımız görüşmelerde uzaktan eğitimde zorlandığınızı ancak virüs sebebiyle de öğrencilerinizi okula göndermekte kaygılar yaşadığınızı bizimle paylaşmıştınız.  Bu hafta okulumuza gelen öğrenci sayısı oldukça iyi ve umarım sorunsuz şekilde böyle de devam ederiz.

 

Okullar, çocukların rutinlerinin oluşmasında önemli bir işlev görmektedir. Okullar sayesinde çocuk gününü planlamakta ve planlı bir şekilde beceriler kazanmaktadır. Okul sayesinde çocuk  sosyal beceriler kazanmakta ve sosyal desteğe kavuşmaktadır. Araştırmalar göstermektedir ki, kriz ve travma durumlarında çocuğu veya bireyi en çok koruyan ruh sağlığı faktörlerinin başında kişinin aldığı sosyal desteğin önemi çok büyüktür. Bu sebepledir ki okullar travmaların zararlarının ortadan kaldırılmasında ve normalleşmede önemli bir rol oynar.

 

Eğitim, hayatımızın en öncelikli konularının başında gelmektedir. Çocuklarımız, eğitim sayesinde sosyalleşmekte, yeni bilgi ve beceriler kazanmaktadır.

Bu beceri ve bilgiler ile hayata hazırlanmaktadır. Özellikle de bizim okulumuzda öğrenilen bilgi ve beceriler çocuklarımızın hayatına direkt etki yapan bir nitelik taşımaktadır, çünkü eğitimle bizler onlara daha az destekle kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini öğretiyoruz. Bu sebeple okullarımız, özel eğitim ihtiyacı olan çocukların hayatında çok daha önemli bir yer tutmaktadır.

 
Salgın hastalığa yakalanan vaka oranının azaldığı bu dönemde okulların yüz yüze eğitime açılması beraberinde bir takım riskler oluşturmaktadır. Bu riskleri bertaraf etmenin en önemli yolu Sağlık Bakanlığının ifade ettiği kurallara uymaktan geçmektedir. Bizler okullarımızda, salgının azalması veya yeni vakaların ortaya çıkmaması için, okuldaki tüm personel olarak, elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Siz değerli velilerimiz de bu süreçte kalabalık ortamlardan olabildiğince uzak durarak, kendinizi ve çocuğunuzu bir hastalık riski sebebiyle gözlemleyerek, bir belirti olduğunda sağlık kuruluşlarına başvurarak, şüpheye düştüğünüz günlerde öğretmenlerine veya okul idaresine bilgi vererek önlemler alabilirsiniz. Bu hususta gösterilecek hassasiyeti çok değerli görüyoruz. Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

 

Şunu biliyoruz ki tarihte de birçok defa salgın hastalıklar ortaya çıkmıştır. Daha önceki medeniyetlerden farkımız, farkındalığımız ve daha yüksek teknolojiye sahip olmamızdır. Daha önceki medeniyetler kendilerini hasta eden şeyin ne olduğunu dahi bilmezken şimdilerde dünya, salgının başlamasından sonraki 1 yıl içerisinde bir çok aşı geliştirilmiş ve milyonlarca kişiye şimdiden ulaştırılmıştır.

Umarız ülkemizde de aşılanma ve geliştirilen tedavi yöntemleri ile beraber salgın önemli ölçüde etkisini yitirecek ve daha "normal" bir hayata geçiş sağlayacağız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Odunpazarı Avukat Lütfi Ergökmen Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)