Projeni Yap Geleceğe Yön Ver

PROJENİ YAP, GELECEĞE YÖN VER

Sevgili öğrencilerimiz ,

Okulumuz olarak TEKNOFEST (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali)  projelerini destekliyoruz. Siz değerli öğrencilerimizin de daha çok desteğini bekliyoruz.

Yarışmaya başvurmak için https://docs.google.com/forms/d/1VGmrYtI26gzwCh2kTKqRXb-VSxMh-uRhwd_tEHHM3dM/edit Formunu doldurarak icadın ne olduğu hakkındaki soruları cevaplamanız yeterli olacaktır.

Son başvuru tarihi ise 20.11.2022' dir.

TEKNOFEST Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivaldir ve kategorileri şunlardır:

AKILLI ULAŞIM:

Sınırlı yol kapasitesi, artan araç ve yaya trafiği ile kişilerin hareketlilik isteğinin artması, daha güvenli, daha hızlı, daha kolay ve daha ekonomik bir şekilde ulaşım ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Bu da karayolu ulaştırmasında Akıllı Ulaşım uygulamaların ihtiyacını ve etkinliğini göstermektedir. Gün geçtikçe "mobilite" ve "sürdürülebilir ulaşım" kavramları yaşamımızda artan şekilde yer almaktadır. Bu hedeflere ulaşmak için ulaşım sistemlerinde yüksek teknolojiden yararlanarak Akıllı Ulaşım kullanılması büyük önem kazanmıştır.

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ :

Eğitim Teknolojileri yarışması kapsamında, yarışmacı adaylarından eğitim veya öğretimde teknoloji entegrasyonu ile öğrenmeyi kolaylaştıracak, kalıcı hale getirecek, konunun doğrudan bağlı olduğu alan ile diğer bilim dalları arasında bağlantıyı kurarak konuyu çok yönlü ele almaya imkan tanıyacak ürün geliştirmeleri beklenmektedir. Bu ürünler, eğitim teknolojileri kapsamında, prototip, eğitsel yazılım, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon, yenilikçi teknolojiler olabilir.

ENGELSİZ YAŞAM TEKNOLOJİLERİ:

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2030 Engelsiz Yaşam vizyonu doğrultusunda, özel gereksinimli bireylerin sağlık, kapsayıcı eğitim, bağımsız yaşam, afet ve insani bakımdan acil durumlar için erişilebilirliği önceleyerek milli teknoloji hamlesi ile toplumsal bütünleşmeyi amaçlanmaktadır.

 

İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ:

Yarışma kapsamında bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaları amaçlanmaktır. İnsan hayatını etkileyen her alanda yapılacak yenilik ve teknolojik gelişme ile uygulanabilir projelerin hedefinde; yararlılık, topluma fayda ve kolaylık yer almaktadır. Bu doğrultuda projeler değerlendirilip uygulamaya konulacaktır. Aynı zamanda teknolojik ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde sağlık ve ilk yardım,Engelli dostu, afet yönetimi ve sosyal inovasyon alanlarına ilişkin sorunları çözmek, bu bölgelerde hayatı kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar ortaya koymak teknolojileri özgün ve millî kaynaklar ile hayata geçirmek temel hedeftir.

Yarışma Kategorileri:

  • Sağlık ve İlk Yardım
  • Afet Yönetim
  • Sosyal İnovasyon

alanlarında olmak üzere 3 (üç) farklı kategoriden oluşu

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Kaşgarlı Mahmut İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)