Projemizin Tanıtım ve Yaygınlaştırma Çalışması

         

         BURSA-Orhangazi 125.Yıl Anaokulu öğrencileri,Okul Müdürü Aslı inan ın desteği ile Müdür Yardımcısı Nurdoğan Çevik in kuruculuğunu yaptığı  ´Minik Kaşifler Kodluyor - Tiny Explorers Coding´´adlı uluslararsı e twinning projesinin yaygınlaştırma ve tanıtımı için İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KARATOSUN u ziyaret etti.

                 BURSA-Orhangazi 125.Yıl Anaokulu öğrencileri geçen yıl tanıştıkları e Twinning projelerine bu yıl da devam ediyor. Müdür Yardımcısı Nurdoğan Çevik in kuruculuğunu yaptığı Minik Kaşifler Kodluyor-Tiny Explorers Coding adlı Yunanistan, Sırbistan ve İspanya´nın  da ortak olduğu 44 ortakla yürütülen uluslararası e twinning projesi ile kodlama ile tanışan öğrenciler 21.yüzyılın gerekliliği olan problem çözme, karar verme, eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme gibi becerileri kapsayan kodlama eğitimine erken yaşta başlamanın mutluluğunu yaşıyorlar.

                Projede öncelikle öğrencilerimiz bilgisayarsız sınıf içi etkinlikleriyle başlayıp daha sonra bilgisayarlı etkinliklerle kodlama çalışmalarına devam edecekler. Ayrıca ortak olduğumuz okullardaki öğrencilerle tanışıp uygulanan farklı uygulamalar öğrenilerek işbirliği içerisinde öğrenilenlerin pekiştirilmesi ve kodlama konusundaki tecrübelerin paylaşımı sağlanmaktadır.

            Projelerimize gösterdiği destekten ötürü teşekkürlerini sunan Okul Müdürü Aslı İnan; Çağın gereklerine uygun öğrenci yetiştirmek için yeni öğrenme tekniklerinin kullanılıp öğrenmelerimizi zenginleştirmemiz gerekmektedir dedi.  Projemizin etkinleri arasında bulunan tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetleri için ilçe MEM Müdürü Hüseyin KARATOSUN  a yapılan ziyarette ilçe milli eğitim müdürü  projelerimize  her türlü desteği sağlayacağını belirtti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Orhangazi Orhangazi 125. Yıl Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)