Proje 5 : Gönül İhsan Tangülü İlkokulu Olarak Ara Tatilde Boş Durmadık. Projelerimizle Sizlerleyiz. Proje 5

Gönül İhsan Tangülü İlkokulu Olarak Ara Tatilde Boş Durmadık. Projelerimizle İle Sizlerleyiz.

  PROJE 5 "Life is Beautiful If We Share ( Hayat Paylaşınca Güzeldir.)."

 

"Life is Beautiful If We Share ( Hayat Paylaşınca Güzeldir.)."

Projemizin amacı :Kurucusu olduğumuz "Life is beautiful if we share" isimli projemizin amacı :

 Farklı okullarda veya Avrupa ülkelerinde gerçekleşen eğitim uygulamaları hakkında fikir sahibi olma,

Yabancı dil pratiğini geliştirme,

Bilişim teknolojilerini derslerinde etkin biçimde kullanabilme,

Derslerini öğrencilerin daha fazla motive olmasını sağlayarak, daha eğlenceli hale getirebilme,

Mesleki açıdan kendini geliştirebilme.

 

Projemizin içeriği: Uluslararası olan projemiz 54 ortaklı (Makedonya , Portekiz , İtalya , Arnavutluk ,Yunanistan , Romanya,Almanya,Bulgaristan , İspanyaPolonya , İsveç ,Hırvatistan ,Litvanya , Tunus ) geniş katılımlı bir projedir. Ülkeler arası kültür köprüsü kurmak , çeşitli kültütrlerin ortak yönlerini bulmak , yaşadığımız bölgeleri tanımak , tanıtmak, okullar arası bilgi alışverişi yapmak , milli ve uluslar arası önemli günleri beraber kutlamak , hobilerimizi, yemek kültürlerimizi , öğrenme öğretme tekniklerinin ülkeden ülkeye , okuldan okula nasıl yürütüldüğünü görmek ve farkındalık yaratmak bizim hedeflediğimiz amaçlarımız arasındadır. Geniş bir konu yelpazesine  sahip olan projemizde sadece kurucunun belirlediği konu başlıklarıyla değil , paydaşlarımızın ortak olarak karar verdiği konularla bilgi paylaşımı yapmak  projemizin özünü oluşturur.Katılımcıların kendini bir aile ortamında hissedebileceği online bir platformda sadece bilgi alışverişi değil gönül dostluğu oluşturabilmek,eğitimden günlük hayata , kültürel alışkanlıklardan insani ilişkilere her konuda paylaşımlarda bulunmak projemizin ana temellerindendir.

 

 

Projemizin yöntem ve bulguları : Projemizi yürütme aşamasında web2 araçlarından faydalanıyoruz.Canva ,padlet ,Google Forms , Mindmeister, Storyjumper gibi web 2 araçlarını kullanıyoruz. Bunun dışında online toplantılar , facebook ve instagram gibi sosyal iletişim kaynaklarıyla paydaşlarımızla iletişim kuruyoruz. Etwinning platformunda video , fotoğraf ve pdf paylaşımları yapıyoruz.

Proje Öğretmenlerimiz :

Yunus ÇELİK

Özgür KEY

Sinem YÜZGEÇ

Sinem ÖZTÜRK

Murat ÇELİKDEMİR

Dilber SAĞLAM 

 

Araştırmanın Önemi

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning faaliyeti temelde Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan  öğretmenlerle deneyimlerini paylaşıp, fikir alış verişinde bulunabileceği çevrim içi bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Öğretmenler, farklı ülkelerden iletişim kurdukları öğretmenlerle kendi eğitim süreçlerine uygun şekilde projeler yapabilirler. Projelerde teknolojinin eğitime adaptasyonu ve eğitim süreçlerinde uygun şekilde kullanımı istenilen bir durumdur. Özellikle ülkemizde Fatih projesi ile birlikte öğretmenlere ve okullara sağlanan teknoloji alt yapı desteğinin, eğitim pratiğinde etkili biçimde kullanılması etwinning projelerinde büyük ölçüde olumlu etkilemektedir.

eTwinning öğrenciler içinde yeni öğrenme fırsatları sunmaktadır. Projemizin derse daha fazla motive olma,başka okullardan veya ülkelerden akranları ile iletişim kurarak, farklı kültürleri tanıma,yabancı dilde iletişim kurabilme,web teknolojilerinin eğitim amacıyla da kullanabileceğini fark etme,projede yer aldığı için derslere daha etkin katılma gibi faydaları olduğunu gözlemledik.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Elazığ Merkez Gönül İhsan Tangülü İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)