Pret - A - Pet Erasmus+ Projemiz Kapsamında Fransadayız

Okulumuz, PRET-A-PET adlı Avrupa Birliği Erasmus+ projesi ortak ülkelerinden birisi olup Manisa Hedef Koleji Ortaokulunun koordinatörlüğünde devam eden ve Fransa, İtalya, Romanya ve Yunanistan’dan farklı okulların da ortak olduğu bu projenin ikinci ziyareti olan Fransa hareketliliğine 5 öğretmen ve 4 öğrenci ile katılım sağlamıştır. 

Bu kapsamda ilk ziyareti Kasım 2016 tarihinde Manisa’da Hedef Koleji Ortaokulunda gerçekleştirilen projenin ikinci ziyareti 19-26 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Bagnols Sur Ceze kentine yapıldı. Hayvan dostlarımızın okul ve sınıf ortamlarında bulunarak öğrencilerde motivasyonu artırma, öğrencilerde hayvan haklarına saygı gösterme, hayvan dostlarımız için iş fikirleri geliştirme gibi temalara ve hedeflere sahip olan projenin Fransa ziyareti sırasında seminerlere ve kültürel ziyaretlere katılan öğretmen ve öğrencilerimiz farklı sosyal deneyler hazırlayarak insanların hayvan istismarına karşı tepkilerini ölçtüler. Manisa Hedef Kolejinde Kasım ayında çizilen dostluk duvarının farklı versiyonu olan “hayvan istismarına son temalı” dostluk duvarı çizimine katılan okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin eseri ikinci seçilerek Fransız ortağımız olan Sainte Marie Lisesinin duvarına resmedildi. Fransa’daki kaldıkları süre içerisinde Fransız okul Sainte Marie Lisesi tarafından düzenlenen kültür turlarına ve kültür gecesi etkinliğinde de okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Bu geziler kapsamında tarihi ile ünlü Avignon kentinde, Lyon şehrinde, Orange şehrindeki antik tiyatro’da, Roma Viyadüklerinde, Kral Loui tarafından inşa edilen 17. Yüzyıla ait at yetiştirme enstitüsü gibi bir takım Fransız kentlerinde bulunma şansı yakalayan ekibimiz, ülkemize ve Manisa’mıza ait eserleri de tanıtma şansı buldular.

PRET-A-PET projesinin üçüncü ziyareti 30 Nisan – 06 Mayıs 2017 tarihleri arasında İtalya’nın San Fele kentinde gerçekleştirilecek olup yine okulumuzdan 5 öğretmen 4 öğrenci bu hareketliliğe katılacaktır

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Şehzadeler İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)