Prensiplerimiz

Bu belge, yavrularınızı emanet ettiğiniz, onları hayata ve diğer eğitim kurumlarına hazırlamayı, çocuklarınızı kendi çocukları gibi görüp ona göre yetiştirmeyi, milli ve manevi değerler kazandırmayı amaçlayan okulumuzu tanıtmak amacı ile hazırlanmıştır.

Okulumuz Tam gün – Normal Eğitim yapmaktadır. Dersler sabah 09:00 da başlar. Öğleden önce 4 ders, öğleden sonra 3 ders yapılır. Çıkış saati 15:20dir. Okulda düzenlenen kurslara katılan öğrenciler 17:00 da okuldan çıkar. Sabah okula girişten sonra öğrencilerin dışarı çıkışına müsaade edilmez.

Saat 12:10 ile 13:00 arasında Öğle Yemeği için ara verilmektedir. Velisinden İmzalı izin belgesi olan çocuklar öğle yemeği için İZİN KARTI ile dışarı çıkıp dönmektedirler.

Okula geç gelen öğrenci yarım gün, izinsiz habersiz gelmeyen öğrenci 1 gün yok yazılır. Toplam 20 gün MAZERETSİZ devamsızlığı olan öğrenci sınıf tekrarı yapmak durumunda kalabilir. Bu nedenle öğrenciniz okula gelemeyecek ise mutlaka öğretmenine ya da okul idaresine telefonla bilgi veriniz. Doktora gitmiş ise mutlaka RAPOR alınız. RAPOR'u olmayan öğrencilere giremedikleri sınavlar için tekrar yapılmaz.

5. Sınıfa kayıt olan öğrencilerin şubeleri KURA ile belirlenir. KURA dışında sınıf belirlemesi yapılmaz, sınıflar arası öğrenci değişikliği yapılmaz. 6 ve 8. Sınıfta şubeler karıştırılarak dengeli bir dağıtım yapılır ve her şubenin başarı yönünden eşit olması için tedbirler alınır. Şube belirlemesi yapıldıktan sonra öğrenci, veli isteğine bağlı şubeler arası yer değişikliği yapılmaz, talepler işleme konmaz.

Öğrenciler okula okul kıyafetleri ile geleceklerdir. Öğrenci okula gelirken yüzük, kolye, küpe, bilezik tarzı takılar takmaz, makyaj yapmaz. Kılık kıyafet kurallarına uymayan öğrenciler sözlü olarak uyarılır, velisine bilgi verilir.

Okula cep telefonu getirilmez. Yazılı Mahallesi dışından gelen öğrencilere ailesi tarafından telefon verilmiş ise sabah Müdür Yardımcısına telefon teslim edilir, okul çıkışında geri alınır.

Okul içerisinde öğrencilerin birbirine kötü söz söylemesi, fiziksel müdahalesi kabul edilemez. Bu tür davranışlarda bulunan öğrenci velileri okula çağırılarak Rehberlik servisi ile görüştürülür.

Öğrenci tarafından okul malına zarar verilmesi durumunda velisi tarafından zarar tazmin edilir.

Öğrenci hakkında görüşmek için Veli Toplantıları yapılır, Toplantı dışındaki zamanlarda görüşme yapmak için teneffüs saatleri kullanılır.

Okul ile ilgili haberler, duyurular için okulumuz internet sitesi aktif olarak kullanılmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Erenler Abdullah Esma Kocabıyık Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)