Portakal Çiçeği Şenliği

Adana'da bu yıl 10. su düzenlenen geleneksel Portakal Çiçeği Karnavalı'nın motivasyonuyla pandeminin olumsuz etkilerinden uzaklaşmak, sınavlar öncesi stres atmak ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla Adasokağı Anadolu Lisesi portakal çiçeği şenliği okulumuz bahçesinde 24.03.2022 Perşembe günü saat 11.00 - 16.00 arasında tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Adasokağı Anadolu Lisesi Okul Müdürümüz Halil SEKİ :                 "Portakal bahçeleri arasında yer alan okulumuz, Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ruhunu en iyi yansıtacak konumdadır. Şehrimizin simgesi haline gelmiş, sınırları her geçen sene büyüyen karnavalın bir uzantısı olan şenliği okulumuzda gerçekleştirdik. Şenliğimize mahalle halkı, veliler ve katılım sağlayan misafirlerimiz yoğun ilgi gösterdi. Şenlik kapsamında okulun görsel düzenlemesi okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Sultan KESİCİ liderliğinde şenlik komisyonu tarafından yapıldı. Okulumuz tiyatro grubunun kostümlü geçişi misafirler tarafından ilgiyle karşılandı. Kermesimizde yöresel tatlar ve karnavalın simgesi haline gelen portakal çiçeği temalı taçlar stantlarda yer aldı. Okulumuz müzik öğretmeni Müslüm BİNGÖLLÜ aracılığıyla Sonay ATAMAN ve müzik grubu okulumuzda bir konser verdi. Oldukça coşkulu geçen şenliğimizde öğrencilerimiz gönüllerince eğlendi. Şenlikten sonra yapılan toplantıda bu şenliğin Adana'da yapılan Portakal Çiçeği Karnavalı ile aynı doğrultuda olacak şekilde okulumuzda geleneksel hale getirilmesi kararlaştırıldı.'' dedi.

Şenliğimizde bizlere destek olan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na, Seyhan Belediyesi Başkanlığına, Mıdık Mahallesi muhtarı Yusuf TANRISEVEN'e, müzikleriyle şenliğimize katkı sunan Sonay ATAMAN ve grubuna, şenlik komisyonunda görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Seyhan Adasokağı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)