Pi Günü Kutlaması Toki Kara Mustafa Paşa Ortaokulu'nda Renkli Geçti

14 Mart Pi Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda pi günü kutlamaları düzenlendi ve matematik öğretmeni Emine Bölükbaş, öğrencilerin matematik sevgisini artırmak için pasta kesme ve pi şeklinde t-shirt boyama gibi etkinlikler gerçekleştirdi.

Okulumuz, matematik derslerinde kullanılan "pi sayısı"nı kutlamak için bir etkinlik düzenledi. 14 Mart'ta kutlanan "pi günü"nde, öğretmen Emine Bölükbaş öncülüğünde 5-A ve 6-D sınıfı öğrencileri bir araya geldi. Pi'nin matematiksel değeri olan 3,14 sayısı için yapılan etkinlikte öğrenciler, pasta keserek pi gününü kutladılar ve pi sayısını temsil eden şekilleri t-shirtlerine boyadılar.

Etkinlik sırasında öğrenciler, matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri kullanarak pi sayısı hakkında bilgi paylaşımında bulundular. Pi sayısının önemini vurgulayan öğrenciler, matematik derslerinin yanı sıra pi sayısının günlük hayatta da kullanıldığına dikkat çektiler.

Pi günü kutlamalarının öğrencilerin matematik sevgisi ve başarılarına katkıda bulunacağı ve öğrencilerin matematik derslerine olan ilgisini artıracağı umuluyor. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin matematiğe karşı olan önyargılarını kırmada önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Etkinliğin başarılı bir şekilde tamamlanmasında büyük emeği olan matematik öğretmenimiz Emine Bölükbaş'a öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Öğretmenimizin özverili çalışmaları sayesinde öğrencilerimiz matematik sevgisi kazanırken aynı zamanda eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadılar.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Amasya Merzifon Toki Kara Mustafa Paşa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)