Pi Günü Etkinliği

Sayın Okul Müdürüm, kıymetli öğretmenlerim ve değerli öğrenci arkadaşlarım,

Uluslararası Matematik Günü  dünya çapında bir kutlamadır.

14 Mart, Pi matematiksel sabitinin yaklaşık 3.14 olması gerçeğinden yola çıkarak birçok ülkede Pi Günü olarak kutlandığı için Uluslararası Matematik Günü için tarih olarak seçilmiştir.

Uluslararası Matematik Günü, matematik ve matematik eğitiminin bilim ve teknolojideki atılımlarda, yaşam kalitesini iyileştirmede, kadınları ve kız çocuklarını güçlendirmede ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunmada oynadığı temel rolü açıklamak ve kutlamak için bir fırsattır.

 

Uluslararası Matematik Günü'nün ana hedefleri şunlardır:Eğitimde matematiğin önemi konusunda genel halk, karar vericiler ve okullardaki anlayışı geliştirmek;

1.    Teknoloji ve toplum yönetiminde atılımların tohumu olarak matematik bilimlerinde temel araştırmaların önemini vurgulamak.

2.    Ekonomik, finansal, sağlık ve ulaşım sistemleri, insan refahı arayışında telekomünikasyon vb. dahil olmak üzere modern toplumun organizasyonunda matematiğin rolünü vurgulamak.

3.    Felaketlerle, salgın hastalıklarla, ortaya çıkan hastalıklarla, istilacı türlerle mücadelede matematiğin rolü konusunda farkındalık yaratmak;

4.    Biyoçeşitliliğin korunmasıyla uyumlu döngüsel bir sürdürülebilirlik ekonomisine geçişte matematiğin rolünü vurgulamak.

5.    Matematik konusunda halkın bilinçlendirilmesinde uluslararası ağ oluşturma ve işbirliklerini artırmak;

 

2022 Uluslararası Matematik Günü'nün bu yılki  teması ''Matematik Birleştirir.''

"Matematik, hepimizin sahip olduğu ortak bir dil ve birbirimizi bulabileceğimiz ortak bir konu olduğunu belirtmek için birleşiyor."

Bu kapsamda; Okulumuz 6 ve 7.sınıf öğrencileri Beden eğitimi öğretmeni Aynur Çetin Eşliğinde okulumuz bahçesinde biraraya gelerek matematiksel semboller oluşturmak için birleşiyor.  Değerli Aynur öğretmenimize,  6. ve 7. sınıf arkadaşlarımıza çok teşekkürler.

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYOR Kİ:

"Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin pekin olmasını ister; pekinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır." 

 

 

Hepimizin Dünya Matematik Günü KUTLU OLSUN..

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Yenimahalle Nasrettin Hoca Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)