Papatyalar Sınıfı Etwinning Projeleri İle Devam Etmekte

Okulumuzdan Papatyalar sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni Sümeyye NAĞMAN ,eTwinning kapsamında yürütmekte olan "BEDENİM BANA AİT!"projesinin katılımcısı oldular.

PROJE HAKKINDA

Proje; çocuk tacizlerinin artmış olması ve buna karşı mücadele gücünün artırılması gerekliliğinden çıkmıştır. Mahremiyet eğitimiyle birlikte, duygularını ifade edebilme becerisini geliştirdiğinizde, olumsuz yaşantılara maruz kalmaması adına önlem alınır. Uygulamada 'bedenimizin bize ait olduğu, buna aile bireylerinden başlanarak saygı duyulması gerektiği, iyi-kötü dokunuşlar ve bu dokunuşlar karşısında yaşanabilecek duygular, hangi durumlarda nasıl tepkiler verilmesi gerektiği vs. etkinliklerle aktarılır.

HEDEFLER 

Bu uygulamayla 'çok geç kalmadan', 'doğru bilgiler' ile okul öncesi çocuklarda ailelerinde 'mahremiyet ve güvenlik eğitimi' konusunda farkındalık oluşturmak, 'Mahremiyet' konularının toplumumuzda ön yargısızca konuşulmasına katkı sağlamak, iyi-kötü dokunuşlar, hangi durumlarda nasıl davranılması gerektiği ile ilgili; Marketlerde, oyuncakçılarada materyal bulamazken, materyal tasarımı yaparak, dikkat çekici aktiviteler düzenleyerek, somutlaştırılmış, eğlenceli öğrenme etkinliği gerçekleştirme hedeflenmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bingöl Merkez Saray Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)