Pansiyon Başvuruları

Okulumuza bağlı pansiyon bulunmamaktadır. 2023 LGS sonuçlarına göre okulumuza yerleşen öğrencilerden pansiyon ihtiyacı bulunanların aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda hareket etmeleri ve belirtilen tarihlerde istenilen evrakları okul idaresine  teslim etmeleri gerekmektedir. Pansiyon ile ilgili müracaatta bulunanların başvuru evrakları okul idaresi tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek ve pansiyon yerleştirme iş ve işlemleri İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonunca değerlendirilecektir.

Evrakların aşağıdaki tabloda belirtilen tarihlere kadar eksiksiz doldurularak okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir.

 

 

SÜREÇ

TARİH

 

Pansiyon Başvurularının Alınması

 

 

7 Ağustos  – 24 Ağustos 2023

 

Pansiyon Başvuru Evraklarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Gönderilmesi

25 Ağustos 2023

 

Pansiyon Başvuru Sonuçlarının Açıklanması

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yatılılık Komisyonunca 31 Ağustos 2023 Tarihinde Yerleştirme Sonuçlarının ilanı

 

Pansiyona Yerleşen Öğrencilerin Kesin Kayıtlarının Yapılması

 

İlgili Pansiyonlu Okul Müdürlüklerince Yapılacaktır. (Öğrenci hangi pansiyona yerleşmişse öğrenci velisi ilgili pansiyona Pansiyon-Veli Sözleşmesini imzalamak için gidecektir.

 

 

 

 1)      PARASIZ YATILI:  2023 - İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavını kazananlar ve  ortaokuldan burslu gelerek bursunu parasız yatılılığa çevirenler parasız yatılı olarak kalabilir.

2)      PARALI YATILI: Ailenin 2022 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 46.000,00 (kırkaltıbin) TL'yi geçmemesi gerekir.  Aile gelirinin aile fertlerine düşen yıllık gelir miktarı 46.000,00 (kırkaltıbin)TL’den  fazla ise öğrencimiz paralı yatılı olarak öğrenime devam edebilir.   Ayrıca burslu öğrenciler istemeleri halinde bursluluğunu parasız yatılılığa çevirebilecekleri gibi bursunu almaya devam edip PARALI YATILI olarak kalabileceklerdir.

   PARALI YATILI KALACAK ÖĞRENCİLER İÇİN TAKSİT TUTARLARI VE ÖDEME DÖNEMLERİ

ÖDEME AYI-YILI

SON ÖDEME TARİHİ

ÖDENECEK TUTAR

EYLÜL 2023

Kayıt Esnasında

2.875 TL Lira

KASIM 2023

Kasım Ayında

2.875 TL Lira

ŞUBAT 2024

Şubat Ayında

2024 Mali Yılında Belirlenecek Miktar

NİSAN 2024

Nisan Ayında

2024 Mali Yılında Belirlenecek Miktar

            2024 Yılı İçin Milli Eğitim Baknlığının  Belirleyeceği Zam Oranında 3. ve 4. Taksitler alınacaktır.

 

PANSİYONA PARASIZ YATILILIK İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK BELGELER

  1.        Parasız Yatılılık  Müracaat Dilekçesi(Okuldan alınabilir)

             2. Yatılı Okumasına Engel Olacak Bir Hastalığının Bulunmadığına Dair Resmi Sağlık Kuruluşlarından Alınacak “Yatılı okumasına engel bir hastalığı yoktur” ibareli sağlık raporu

3.        Aile Nüfus Kayıt Örneği.(Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, e-devletten alınabilir.)

4.        Parasız Yatılı  Öğrenim Görmek İsteyen Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösterir Beyanname Ek-1 ve Ek-2  (Ek-1 ve Ek-2 boş örneği okuldan alınabilir)

5.        Baba Çalışıyor ise Maaş Durumunu Gösterir Çalıştığı Kurum Amirince Onaylı Belge. (2022 yılı maaş bordrosu  -1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 12 aylık- her ay için ayrı ve onaylı bordro) (e-devletten alınabilir.)

6.         Veli Esnaf ise Maliyeden Vergi Matrahı; Çiftçi ise İl-İlçe Tarım Kredi Müdürlüğünden Çiftçi Kayıt Sistemine Göre 2022 Yılına Ait TarımsalGelir Raporu

7.        Anne Çalışıyorsa Maaş Durumunu Gösterir Çalıştığı Kurum Amirince Onaylı Belge.(2022 Yılı Maaş Bordrosu-1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022   12 Aylık- Her Ay İçin Ayrı ve Onaylı Bordro). Anne Çalışmıyorsa Çalışmadığına Dair SGK’dan Belge.

8.        Öğrenci  ve Velinin Nüfus Cüzdan / Kimlik Fotokopisi.

9.        İkametgâh Belgesi (Yerleşim Yeri Belgesi e-devletten alınabilir.)

10.    Bir Önceki Ders Yılında Okul Değiştirme Cezası Almadığını Gösteren Belge  (Mezun Olduğu Okuldan Alınacak)

11.     2023 İOKBS Sınavı 3 Eylül  2023 tarihinde yapılacak. Pansiyona parasız yatılı kalmak için müracaat edip bursluluk sınavına girecek öğrenciler bursluluk sınavını kazandığı takdirde ya paralı yatılı olarak kalabileceklerdir ya da burslarından vazgeçip parasız yatılı kalabileceklerdir.

  PANSİYONA PARALI YATILILIK İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK BELGELER

 

1.      Paralı Yatılılık  Müracaat Dilekçesi(Okuldan alınabilir)

2.      Yatılı Okumasına Engel Olacak Bir Hastalığının Bulunmadığına Dair Resmi Sağlık Kuruluşlarından Alınacak “Yatılı okumasına engel bir hastalığı yoktur” ibareli sağlık raporu

3.      Aile Nüfus Kayıt Örneği.(Vukuatlı NüfusKayıt Örneği, e-devletten alınabilir.)

4.      Öğrenci  ve Velinin Nüfus Cüzdan / Kimlik Fotokopisi.

5.      İkametgâh Belgesi (Yerleşim Yeri Belgesi e-devletten alınabilir.)

  1. Bir Önceki Ders Yılında Okul Değiştirme Cezası Almadığını Gösteren Belge  (Mezun Olduğu Okuldan Alınacak)
  2.   ** Paralı yatılı olarak öğrenim görmek isteyenler maddi durumu belirten  EK-1 ve EK-2 ile ilgili belgeleri doldurmayacaklardır.

 

ÖNEMLİ NOTLAR

1-   Pansiyona yerleştirilmesi uygun görülen öğrencilerin velileri pansiyon sözleşmesi için öğrenci hangi okulun pansiyonuna yerleştirilmişse o okula gitmek zorundadır.

2-   Eksik Bilgi ve belgeyle yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir. Belgelerinde eksiklik olan ve belirtilen tarihten sonra yapılan müracaatlar dikkate

ve değerlendirmeye alınmayacaktır. Usulüne uygun tanzim edilmemiş belgelerkabul edilmeyecektir.

3-   Öğrencinin anne ya da babasından başka birinin veli olabilmesi için hukuki belge (vasi)

olması gerekmektedir. MEB; amca, dayı, dede, kardeş v.b veli kabul etmemektedir.

4-   Aile geçim beyannamesinde fert başına düşen yıllık gelir her yıl bütçe kanunda belirtilen miktarı aşmaz. 2022 yılı itibarıyla 46.000,00 (kırkaltıbin )TL’dir. Fert başına düşen yıllık geliri bu rakamı geçen öğrenciler sadece PARALI YATILILIK için başvurabilirler.

5-   Öğrenci burslu ise parasız yatılı olarak kalamaz ya bursluluğunu parasız yatılılığa çevirir ya da bursluluğuna devam eder; fakat paralı yatılı olarak kalır.

 

 

EK-1 ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDÎ DURUMUNU GÖSTERİR BEYANNAME  ve EK-2 BELGELERİNİN DOLDURULMASI İLE İLGİLİ  AÇIKLAMALAR

 

A- MEMUR ÇOCUKLARI: 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında bağlı olduğunuz KURUMDAN ALINACAK bir yıllık gelirinizi gösterir belge. (Anne ve Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı olacaktır.)

B-İŞÇİ ÇOCUKLARI: 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MUHASEBE bürosu onaylayacak alınacak bir yıllık gelirinizi gösterir

belge. (Anne ve Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Haliliye Çeaş Şanlıurfa Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)