Özde Yunus Sözde Yunus E - Twinning Projesi

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Dilek PEHLİVAN tarafından yürütülen, 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe yılı ilan edilmesinden yola çıkılarak planlanan projemizde Ordu, Samsun, Bursa ve İstanbul'dan toplamda dokuz okul bulunmaktadır.

Projemiz ünlü halk ozanımız Yunus Emre'yi temel alarak iki konu etrafında planlanmıştır. Bunlardan biri sevgi, saygı, hoşgörü, alçakgönüllülük gibi değerlerimizi henüz gelişme çağında olan 8 – 11 yaş arası öğrencilerimizle birlikte içselleştirmek, bu değerlerimizi öğrencilerimize anlatırken kültürümüzün en önemli temsilcilerden birisi olan Yunus Emre'yi anlamak ve anlatmaktır. Diğeri ise Yunus Emre ve eserleri etrafında yoğunlaşarak Türkçemizin doğru kullanımını vurgulamak, bunu yaparken de farklı edebi türleri tanımak ve okuduğunu anlama- yorumlama becerilerini kazandırmaktır. Buna ek olarak öğrencilerimizin yaşlarına ve gelişimlerine uygun olarak seçilecek web 2.0 araçları ve kodlama etkinlikleri sayesinde öğrencilerimizin eğitici teknolojilerle tanışmaları amaçlanmıştır.

Bu amaçlar doğrultusunda proje sürecinde gerçekleştirilen etkinlikler ile öğrencilerimizin birçok alanda kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlanmış ve öğrencilerimizde dil bilincinin oluşmasının temelleri atılmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Mesudiye Topçam Şehit Murat Öndin Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)