Ozanlar Şehri Okuyor

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu sene başlatmış olduğu Ozanlar Şehri Okuyor projesi ile okulumuzda 18 Ekim Salı 2.ders zilinin çalmasıyla kitap okuma etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

 

Kitap Okumanın Faydaları, Kitap Okumanın Yararları Nelerdir?

 

     Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip oldukları bilgilerin %60'ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplumları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların bir çoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi mutlaka gereken bir alışkanlıktır.

 

Kitap Okumanın Yararları Nelerdir?

 

    Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır.

 

    Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır.

 

     Boş zamanlarını, çoğu zaman hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendiren bu kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda aynı zamanda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar. Tüm bu özellikler, kişilerin öncelikle kendileri için okumaları gerektiğinin çok önemli bir göstergesidir. Okuyarak kendini geliştiren kişiler ise elbette çevrelerinde gelişen olaylara da hakim olacak ve toplum içinde eğitim seviyesinde zamanla bir ilerleme sağlanacaktır.

 

 

 

Kitap Okumanın Yararları

 

1. Kitap Okuma Bir İlaçtır:

 

2. Kitap Okuma Hayatı Sevdirir

 

3. Kitap Okuma Düşünceleri Olgunlaştırır Okuma; düşünceyi besleyen, geliştiren ve çabuklaştıran ana kaynaklardan biridir.

 

4. Kitap Okuma Stresi Azaltır

 

5. Kitap Okuma Zihni Açar, Hantallıktan Kurtarır

 

6. Kitap Okuma Güzel Görmemizi Sağlar

 

7. Kitap Okuma Bizi "Bir Bilen" Yapar

 

8. Kitap Okuyanın Güvenilir Bir Çevresi Oluşur

 

9. Bilgi dağarcığımızı ve kelime hazinemizi zenginleştirir.

 

10. Anlama gücümüzü ve konuşma yeteneğimizi kuvvetlendirir.

 

11. Genel kültürümüzü artırır. Etkin ve etkili bir insan olmanın yollarını açar.

 

12. Meslek hayatımızdaki başarı düzeyimizi yükseltir.

 

13. Dünyaya bakış açımızı değiştirir.

 

14. Toplumsal ilişkilerimizin kalitesini artırır.

 

15. 0kul hayatındaki başarıları pekiştirir,

 

16. Hayal gücümüzü geliştirir.

 

17. Okumak haz duymaya, zihnimizi süslemeye, karar verme yeteneklerimizi geliştirmeye yarar. İnsanı olgunlaştırır, erdemli kılar.

 

     Okuma olayı bir uzun yolculuktur; beşikle başlar, mezarla biter. Okulla beraber biten okumalar yarıda kalmıştır. Okuma iğneyle kuyu kazmaktır; kararlılık ister, sabır ister. Okuma bir arayıştır, hakikati, doğruyu, güzeli arayış. Her arayış içinde bulma heyecanını barındırır. Bulursunuz, ikinci, üçüncü... Arayışlar başlar. Umut ve heyecan, okumanın ayrılmaz iki vasfıdır. Okuma insanlığın, umut ve heyecan da canlılığın şartıdır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Kara Elbistan Osman Gazi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)