Öz Bakıma Destek Elemanlarına Sertifika Töreni.

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi, nitelikli iş gücüne katkı sağlamak amacıyla meslek edindirme kursları açmaya devam ediyor. 

Otomotivden tekstile, tarımdan hizmet sektörüne, okul öncesinden kişisel gelişime, el sanatlarından kültüre pek çok alanda nitelikli işgücü yetişmesine destek veren kurumun, açtığı bu tür kurs faaliyetlerinden birisi de  “Öz Bakıma Destek Elemanı Eğitimi Kursu” dur.

Sakarya Mahallesi’nde Muhtar Nusret Aydın’ın eğitim ortamını hazırlama girişimleri ile açılan ve toplam eğitim süresi 305 saat olan kurs programına katılan kursiyerler;

İş Sağlığı Ve Güvenliğ, İletişim, İskelet Ve Kasların Yapı Ve İşlevleri, Etik Kavramlar Ve İlkeler, Besin Öğeleri Ve Besin Grupları, Sağlıklı Beslenme, Kişisel Bakım İhtiyaçları, Vücut Bakımı Yapma, Boşaltım İhtiyaçlarını Karşılama, Bakıma İhtiyacı Olan Birey İçin Oda Hazırlığı, Bakıma İhtiyacı Olan Bireyin Transferi Pozisyon Ve Egzersizler, Bakıma İhtiyacı Olan Bireyin Beslenmesi, Yatak Yaraları Ve Koruyucu Önlemler konularında alanında uzman eğitimciler tarafından yetiştirilmektedir.

Bu kurs programı ile kursiyerin; kişi mahremiyetine özen göstererek, sağlık ve kalite kurallarına uygun bakıma ihtiyacı olan bireyin öz bakımına destek olma ile ilgili bilgi ve becerilere sahip olması amaçlanmaktadır. 

 

Öz Bakıma Destek Elemanı Eğitimi Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen törende bir açıklama yapan Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet KÖSE; “Halka hizmet, Hak’ka hizmettir. Anlayışı içinde vatandaşlarımıza hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Çağımız insanının sorunu haline gelen yaşlılık, hastalık gibi durumlarda öz bakımın hizmetlerinin karşılanması için destek eleman yetiştirmenin de gayreti içine girdik. Bu alanda çok fazla nitelikli insana ihtiyaç duyulmuş olması nedeni ile bize gelen talepleri de göz önüne alarak bu kursları açıyoruz ve açmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Mahalle Muhtarı Nusret Aydın, “Bizler vatandaşlarımızdan gelen talepleri ve kendimizin de toplumda gördüğümüz bu alandaki ihtiyacı karşılama adına girişimlerde bulunduk. Bize destek veren tüm kesimlere teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Kursa katılan kursiyerler, bu eğitime isteyerek katıldıklarını çok faydalı bilgi ve beceriler kazandıklarını belirterek, “En azından kendimiz böylesi bir durumla karşılaştığımız zaman nasıl davranacağımızı, ne yapacağımızı bilinçli olarak yaparız. Bu eğitimi herkesin almasını tavsiye ederiz” açıklamasında bulundular.

Sakarya Mahallesi Muhtarlığı’nda yapılan belge töreninde 32 kursiyer belgelerini Kurum Müdür Yardımcısı Ali Albayrak, Kurs Eğitmeni Mürfet Şen’inde katılımıyla aldı.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Osmangazi Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)