Oyunlarla" Büyüyorum Projemiz

"Oyunlarla" Büyüyorum Projemiz Hakkında

        Sözlükte yetenek ve zekâ geliştirici, belli kuralları olan, iyi vakit geçirmeye yarayan eğlence olarak

yer alan oyun, çocuk gelişiminin önemli bir parçasıdır. Çocuğun büyümesi ve sağlıklı gelişmesi için yeme, içme, barınma, sevgi ne kadar önemliyse oyun da aynı öneme sahiptir.

Oyun çocuğun yaş grubuna, kültürüne, cinsiyetine göre değişiklik göstersede çocuğun gelişiminin önemli bir unsuru olması ve doğal öğrenme aracı olması tüm yaş grupları için geçerlidir.

Birçok çocuk oyun ile; kurallara uymayı, sabırlı olmayı, sorumluluklarını fark etmeyi, başkalarına saygı göstermeyi, kazanma ve kaybetme duygularını kontrol etmeyi,

empati yapmayı, stresle baş etmeyi, problem çözmeyi ve liderlik özelliklerini pekiştirmeyi, yeni arkadaşlarla tanışarak sosyalleşmeyi, ağırlık, renk, şekil, zaman, mekân, sayma vb. kavramları öğrenir.

Amacımız geleneksel oyunlarımızla yeni oyunları sentezleyip çocuklarımızı oyun yolu ile öğrenme sürecine dahil etmek.

 

HEDEFLERİMİZ

1)Oyun çocukların ağırlık, renk, şekil, zaman, mekân, sayma gibi kavram bilgileri edinme, analiz, sentez ve değerlendirme gibi üst düzey zihinsel becerilerini geliştirir. Çok yönlü düşünmeyi sağlar. Planlı olmayı öğretir. Oyunlar konsantrasyon gerektirdiği için çocukların temel problemi olan odaklanamama sorununu da ortadan kaldırır.

2) Dikkat, el-göz koordinasyonu, denge gibi becerilerini geliştirerek çocuğun potansiyelini farkına varmasını sağlar.

3) Sosyalleşme, öz güven, kurallara uyma, saygı, sabır, iletişim becerilerini geliştirerek sorumluluk alan, kendini ifade eden, uyumlu, kazanmanın ve kaybetmenin de hayatın bir parçası olduğunu bilen zorluklar ve olumsuz sonuçlara karşı yılmadan mücadeleye devam eden bireyler olmasını sağlar.

 

ÇALIŞMA SÜRECImiz

1) 2021 Kasım ayı itibariyle projeye başlayıp 2022 Mayıs itibariyle sonlandırmayı düşünüyoruz.

2) Haftada bir etkinlik yaparak bunları projede ilgili bölümlerde paylaşmak.

3) Ortak okulumuzla birlikte akıl ve zeka oyunları ,bahçe oyunları, kağıt kalem oyunlarını ve geleneksel oyunları ön plana çıkarmak. Sınıf içerisinde öğrencilere verilen görevler konusunda birlikte hareket etmek.

 

BEKLENEN SONUÇLARIMIZ

        Proje sonucunda geleneksel oyunlarımız ile kültürel devamlılığı sağlamak, bahçe oyunları ile öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlamak. Kağıt-kalem oyunları ve akıl-zeka oyunlarında belli seviye elde eden öğrencilerimizdeki değişimi gözlemlemek. Farklı öğrenciler üzerindeki etkiyi gözlemleyip rapor etmek.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Siverek Kalfalar İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)