Ovanın Başaklarıyla Telafiye!

 

 

2020/2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

 

OVANIN BAŞAKLARIYLA TELAFİYE

 

KAPSAM

Okullarımızda Sosyal- Kültürel-Sanatsal ve Spor Etkinliklerin büyük bir bölümü Toplam Kalite Yönetimi kapsamında Okul Müdürlüğü ve Sosyal Etkinlik Kulüplerimiz tarafından yürütülmektedir.

Kültürel etkinliklerin amacı; öğrencilerin ders dışı zamanlarını ilgi alanlarına göre ya da yeni ilgi alanları doğrultusunda sorgulama, araştırma, üretme, sorunlarına çözüm yolları bulma alışkanlığı kazanmalarının yanı sıra; ürettiklerini ve öğrendiklerini diğer insanlarla paylaşarak insan ve doğa sevgisi ile sosyal ilişkilerini geliştirerek değerlendirmelerine olanak sağlamak; sorgulayan, araştıran, inceleyen bireyler olarak gelişmelerine yardımcı olmak; birlikte üreten, paylaşan yardımlaşan ve kaynaşan öğrencilerin ve diğer paydaşların sosyal-kültürel gelişmelerine katkı sağlamaktır.

Spor etkinliklerinin amacı; öğrencilerin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanlarıyla birlikte dinlenme ve spor alışkanlığı kazanmalarını sağlamak; vücut ve ruh sağlığına katkıda bulunmak, spor yeteneklerini destekleyip ortaya çıkarmak teknolojiyle ilgili yeni gelişmeleri izlemelerini isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak, sosyal ilişkilerini geliştirmek; paylaşan yardımlaşan ve kaynaşan öğrencilerin ve diğer paydaşların, öğrencilerin sportif gelişmelerine yardımcı olmaktır.

Bu amaçla Eyyübiye İlçesine bağlı Altınbaşak İlk/Ortaokulu, Güzelkuyu , İkizce İlk/Ortaokulu , Ugurlu İlk/Ortaokulu, Maskan İlk/Ortaokulu, Ambartepe İlk/Ortaokulu Taşıma Merkezi Okullarımızın ortaklaşa düzenlediği Taşıma Merkezi Okulların Yıl Sonu Şenlikleri  21 Haziran  - 02 Temmuz tarihleri arasında ;

 

 

 

 

MASA TENİSİ TURNUVASI

 

1-  Masa Tenisi Müsabakaları  Öğretmen ve öğrenciler arasında 22.06.2021 tarihinde Salı günü saat 09:00-12:00 arasında Maskan İlk/Ortaokulunda yapılacaktır. Turnuvaya katılım sağlayan okullardan 2'şer öğretmen/öğrenci katılacaktır.

2-  Rakipler müsabakalar başlamadan önce kura çekilerek belirlenecek ve turnuva eleme usulü ile devam edecektir. Sporcular okulları adına müsabakalara katılacaklardır. Ve Takım halinde yarışılacaktır.  Beraberlik durumunda okulların belirledikleri oyuncularla final setini yapacaklardır. Bireysel  olarak sonuçlar değerlendirilmeyecektir. 2 oyun alan okul bir üst tura çıkacaktır.  

3-    Maçlar 3 set ve 11 sayı üzerinden oynanacaktır. Ayrıca servis kullanılırken top kesinlikle görünecek şekilde elden çıkacak.

4-    Maçlarda 1.2.3. Olan okula plaket , öğrencilerine de imkanlar ölçüsünde hediyeler  verilecektir.

   Maçların organizasyonunda Maskan Okulu sorumlu olacaktır.

     Yarışma Jürisi ve Komisyon üyeleri: Ev sahibi okul ile kurayla belirlenecek bir beden eğitimi öğretmeni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DART TURNUVASI (ÖĞRETMENLER/ÖĞRENCİLER ARASI)

 

1-    Dart Müsabakaları   Öğretmen ve Öğrenciler arasında  24.06.2021 tarihinde Perşembe günü Ambartepe İlk/Ortaokulunda yapılacaktır. Yarışmaya organizasyona katılım sağlayan okullardan 1  kız ve 1 erkek öğrenci katılacaktır. Kız ve erkek sporcular okulları adına müsabakalara katılacaklardır. Kız –erkek kategorisi diye ayrım olmayacaktır. Sınıf şartı da dikkate alınmayacaktır.

2-   Rakipler müsabakalar başlamadan önce kura çekilerek belirlenecek ve turnuva eleme usulü ile devam edecektir.   Ve Takım halinde yarışılacaktır.  Beraberlik durumunda okulların belirledikleri oyuncularla final setini yapacaklardır. Bireysel  olarak sonuçlar değerlendirilmeyecektir.2 oyun alan okul bir üst tura çıkacaktır.  

3-   Kurallarla ve puanlama ile  ilgili ayrıntılar turnuva esnasında sporculara duyurulacaktır.

4-         Maçlarda 1.2.3. Olan okula plaket , öğrencilere de madalya  verilecektir.

   Maçların organizasyonunda Ambartepe Okulu sorumlu olacaktır.

     Yarışma Jürisi ve Komisyon üyeleri: Ev sahibi okul ile kurayla belirlenecek bir beden eğitimi öğretmeni

 

 

SATRANÇ TURNUVASI

 

1-Öğrenciler arası Satranç Turnuvası 24.06.2021 tarihinde Perşembe günü Ambartepe İlk/Ortaokulunda yapılacaktır. Turnuvaya katılım sağlayan okullardan 2'şer öğrenci ve öğretmen katılacaktır.

2-Hamle süresi azami 1 dk. Olacak ve maç süresi de azami 20 dk olacaktır.

3-Pat durumu ya da eşitlik durumu oluşursa  maç tekrardan yenilenecektir.

4- Rakipler müsabakalar başlamadan önce kura çekilerek belirlenecek ve turnuva eleme usulü ile devam edecektir. Ancak aynı okulun öğrencileri final karşılaşmasına kadar birbirleriyle rakip olmamalarına dikkat edilecek.

5-Hakemler maç günü belirlenecektir.

6- 1.2.3 Olan öğrencilere madalya verilecektir.1.2.3. olan okullara da plaket verilecektir. 

       Maçların organizasyonunda Ambartepe Okulu sorumlu olacaktır.

     Yarışma Jürisi ve Komisyon üyeleri: Ev sahibi okul ile kurayla belirlenecek bir beden eğitimi öğretmeni

    

 

OKULLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI

 

Takımlar iki grup halinde aralarında yapacakları maçlar sonucunda ilk iki takım yarı finale çıkacaktır.

1. Gruptaki takımlar Futbol Müsabakalarını İkizce ilk/Ortaokulunun futbol sahasında, 23-25/06/2021 tarihleri arasında 09:00/13:00 saatleri arasında yapılacaktır. Müsabaka saatinden en az 5 dakika önce takımlar sahada bulunacak.

2. Gruptaki takımlar da Futbol Müsabakalarını İkizce ilk/Ortaokulunun futbol sahasında, 23-25/06/2021 tarihleri arasında 09:00/13:00 saatleri arasında yapılacaktır. Müsabaka saatinden en az 5 dakika önce takımlar sahada bulunacak.

3. Gruplardaki maçlar 23-25/06 2021 tarihleri arasında birer maç lig usulü ile  yapılıp grubunda 1.ve 2. Olan okullar 25 Haziran 2021 tarihinde İkizce ilk/Ortaokulu halısahasında  Yarı Final ve Final maçları oynayacaklar.  

4. Eleme Maçları 15'er dakikalık iki devrede oynatılacakFinal maçı 20'şer dakika oynanacak. Devre arası dinlenme süresi 5 dakikadır. Maçın beraberliği durumunda seri penaltılarla (5 penaltı) sonuç belirlenecektir.

5. Her okul bir kaleci 6 oyuncu olmak üzere toplam 7 oyuncu ile müsabakalara katılacaktır. En fazla 3 yedek oyuncu olacaktır.

            6. Geri pas kuralı uygulanacaktır.

            7.Ödüller 1.2.ve 3. olan takıma kupa olarak verilecek.  1.olan takımın oyuncularına ayrıca imkanlar ölçüsündemadalya verilecek.

            8.Müsabakayı yönetecek hakemlerin tespitinde, sahanın ve maçların organizasyonundan, İkizce   Okul Müdürü sorumludur.

            9.  Komisyon Üyeleri: Ev sahibi okul ile kurayla belirlenecek bir beden eğitimi öğretmeni

 

 

 

VOLEYBOL TURNUVASI

 

1. 2020-2021 yılı  Taşımalı Okullar Yıl Sonu Şenlikleri Voleybol Turnuvasına 6 okul  müracaat etmiş olup, toplam 6 takım ile eleme  usulü karşılaşmalar  28-29/06/2021 tarihleri arasında saat 09:00 /12:00 arasında  Uğurlu İlk/Ortaokulu veleybol sahasında yapılacaktır. Gruptaki takımların belirlenmesi için  kura çekilecek. Sonra gruptaki maçlar da kura çekimiyle belirlenerek yapılacaktır. Kuralar 28/06/2021 tarihinde Uğurlu İlk/Ortaokulu okulunda çekilecektir. Grup maçlarında maçların sonunda gruplarında 1.ve 2.olanlar diğer grubun 1.ve 2. siyle çaprazlama eşleştirme ile yarı final maçları yapılır finale çıkan iki takım 1.lik için müsabakaya çıkarlar. Yenilenler 3.lük ,4.lük maçı yapar. Final maçı ve 3.lük,4.lük maçı  aynı gün veya 29 haziranda yapılacaktır.1.2. ve 3. olan okul takımları kupa ile ödüllendirilecektir. 1.olan takım oyuncularına da ayrıca madalya verilecektir.

       2. Eleme Maçları 2 set üzerinden oynanacaktır. Setler 25  sayı üzerinden oynatılacaktır. Beraberlik durumunda 3.set final seti  15 sayı ile değerlendirilecektir. Final maçı 5 set üzerinden oynatılacaktır.

       3- Takım oyuncuları her servis değişiminde dönerli oynayacaklardır. Fileye temas hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Çok bariz top taşıma karşı takıma sayı ve servis atma avantajı sağlayacaktır.

       4- Her okulun takım kaptanı olacak ve kaptan dışında diğer oyuncular herhangi bir şeye müdahale etmeyecek. Hakemin kararlarına saygılı olunacak. 

       5- Maçları yönetecek hakemler, her maçta en az 2 hakem olmak kaydıyla;

Katılım sağlayan okullarımızın Beden Eğitimi öğretmenlerinden  olacaktır.

       6-Voleybol maçlarının organizasyonundan Komisyon üyeleri Ev sahibi okul ile kurayla belirlenecek bir beden eğitimi öğretmeni

 

        NOT :Öğretmenler arası voleybol turnuvası aynı gün saat:16:00-21:00 saatleri arasında Karaköprü Gençlik Merkezi Voleybol Sahasında yapılacaktır.

 

 

 

 

PARKUR YARIŞI

 

1-Öğrenciler arası Parkur Yarışı 29.06.2021 tarihinde Salı günü Altınbaşak İlk/Ortaokulunda yapılacaktır. Yarışmaya katılım sağlayan okullardan 2'şer öğrenci katılacaktır.

2-Parkurlar:

Slolom Koşusu: Sporcu dikme çubukların dış tarafından(gösterilen koşu yönünde) dönerek koşu yapacaktır.

 Top Yer Değiştirme: Sporcu şapka üzerinde duran topları aksi yönde duran şapkaların üzerine koyacaktır. Toplar sabit şekilde kalmalıdır.

 Engel Geçişi:Sporcu sıra ile dizilmiş engelleri ilkinden zıplayarak bir sonraki engelin altından geçerek ve en son engelin üstünden zıplayarak geçiş yapacaktır.

 Sağ-Sol Zıplama: Sporcu yere sabitlenmiş çemberlerde zıt yönlere doğru beş kez sıçrama yapar.

 Yap-Boz, Birleştirme: Sporcu yerleri masada belirlenmiş olan farklı şekilleriuygun yerlere yerleştir.r.Bu yerleştirmeler gözetmen tarafından kontrol edilecektir.

 Çember Atma: Sporcu  belirlenen fırlatma çizgisine geçmeden yerde bulunan çemberleri belli uzaklıkta(3 metre) bulunan kuka-ya geçilecektir. İki adet çember geçen başarılı sayılacaktır.

3. Gözetmen maç günü belirlenecektir.

6- 1.2.3 Olan öğrencilere kupa verilecektir..      

       Yarışmanın organizasyonunda Altınbaşak Okulu sorumlu olacaktır.

     Yarışma Jürisi ve Komisyon üyeleri: Ev sahibi okul ile kurayla belirlenecek bir beden eğitimi öğretmeni

 

 

  SES  YARIŞMASI

 

             1. 02.03.2020 Pazartesi   günü  saat 10.30 'da Payamlı  Okulunda,   5,6,7,ve 8.sınıf öğrencileri arasında, her okuldan 1 öğrenci olacak şekilde Ses Yarışması yapılacaktır.

             

             2. Ses Yarışmasına katılan öğrenciler isterlerse Fon Müziği eşliğinde (karaoke ) isterlerse enstrüman eşliğinde eserlerini icra etmek zorundadır. Jüri Üyeleri eserleri değerlendirirken Aşağıdaki Kriterleri  ölçü alınacaktır.;

 

a)      Sesini Doğru Kullanabilmesi                                                              20 puan

b)      Şarkıyı ritmine uygun seslendirebilmesi                                             20 Puan

c)      Şarkı Sözlerini Doğru söyleyebilmesi                                                 20 puan

d)      Sahne Performansı ve Kıyafetinin Özenli olması                                20 puan

e)      Şarkıyı doğru tonca seslendirebilmesi                                                 20 Puan

 

3.Yarışma sonunda 1.2.ve 3. olan okullara madalya verilecektir.

         

            4.Ses   Yarışmasının organizasyonundan Güzelkuyu  Okul Müdürlüğü sorumludur.

                             Komisyon  ve Jüri Üyeleri: Güzelkuyu okulu ev sahipliğinde belirlenecek Müzik Öğretmenleri olacaktır.

 

Not:Taşıma Merkezi Okulları Yıl Sonu Şenlikleri ÖDÜL TÖRENİ Güzelkuyu İlk/Ortaokulunda 30 Haziran 2021 Çarşamba   günü ses yarışmasının ardından yapılacaktır.erek yapılacaktır. Ayrıca etkinliklerde derece yapan öğrenciler Ödül törenin yapılacağı gün Güzelkuyu Okuluna getirilecektir.

 

 

 

TERTİP KOMİTESİ

 

Vehbi UZUNDAĞ  -               İkizce  İlk/Ortaokulu Müdürü    (Tlf: 0505 3523990)

 

Müşerref KAYA          -          Altınbaşak  İlk/Ortaokulu Müdürü (Tlf: 05415332465)

 

Hilal BULUT       -                   Maskan İlk/Ortaokulu Müdürü (Tlf: 05073468977)

 

Aziz KARATAŞ      -              Uğurlu İlk/Ortaokulu Müdürü   (Tlf: 05062345415)

 

Aynur  DEMİR         -              Güzelkuyu İlk/Ortaokulu Müdürü (Tlf: 0505 9756422 )

 

Selami   BÜLBÜL            -    Ambartepe İlk/Ortaokulu (Tlf: 0505336147050)       

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Eyyübiye Maskan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)