Ortaokul Nakil Kabul Sınavı Duyurusu

Bilindiği gibi okulumuzun Ortaokul bölümü, 2018 yılından bu yana 'Proje Ortaokulu' olarak 5. Sınıfa sadece sınavla öğrenci almaktadır. Ara sınıflarda ise (6, 7 ve 8) nakil yoluyla ayrılan öğrencilerden boşalan kontenjanlar için, 'Ara Sınıf Nakil Kabul Sınavı' yapılarak öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir. Yapılan sınav vesilesiyle, öğrenci alımında eşit ve adil bir ölçüt belirlenmekte ve nakil yoluyla kabuller sadece sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için 'Ortaokul Ara Sınıf Nakil Kabul Sınavı'na başvuru yapmak isteyen velilerimizin aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okumalarını tavsiye ederiz.

 

- Ortaokul Nakil Sınavımız bu yıl 31 Ağustos 2023 Perşembe günü Saat 10:00'da gerçekleştirilecektir. 

- Başvuru için hafta içi mesai saatleri içerisinde okul idaresi ile iletişime geçebilirsiniz (0 212 696 96 65) Dahili 114

- 21 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen '5. Sınıf Kayıt Kabul Sınavı' sonuçlarına göre 72 kişilik 5. Sınıf kontentajanı tamamlanmıştır. (BKZ : https://meb.ai/0s7z2R )

- 6, 7 ve 8. sınıflarda oluşan/oluşabilecek boş kontenjanlar için sınav yapılacaktır. 

- Sınav içeriği, öğrenciler için bir önceki yılın müfredatını kapsayacaktır. İmam Hatip dışındaki düz Ortaokullardan yapılacak başvurular için ayrıca Mesleki uygulama sınavı yapılacaktır. (Kur'an-ı Kerim ve Arapça)

- Sınav sonuçları 4 Eylül 2023 Pazartesi günü açıklanacak ve web sitemizden duyurulacaktır.

- Sınav ve değerlendirme, okulumuz 'Nakil Kabul Komisyonu' gözetiminde yapılacaktır.

- Ara Sınıf Nakil Sınavı için, okula sınavla alınan mevcut sınıfların akademik seviyesini düşürmemek ve başarıyı korumak adına 'taban puan' ve 'genel net' barajı belirlenecektir. Barajın altında kalan öğrencilerin nakil yoluyla kabulü yapılmayacak, taban puanın üzerinde puan alan adaylar arasında ise 'sıralama' yapılarak öğrenci kaydı gerçekleştirilecektir. 

(Boş kontenjan kalmış olsa dahi, belirlenen baraj seviyesinin altında kalan öğrenciler proje okuluna kayıt hakkı kazanamazlar.)

- Önemle hatırlatırız ki; taban puanın altında kalan veya sıralamaya giremeyen adayların, 'başka herhangi bir yolla' okulumuza kaydı mümkün değildir. 

 

...

 

SINAV İÇERİĞİ VE SÜRE 

 

Nakil Kabul Sınavımızda adaylara; 

 

6. SINIFLARDA

Türkçe 15, Matematik 15, Fen Bilimleri 15, İngilizce 10, Sosyal Bilgiler 10 ve Din Kültürü 10 olmak üzere toplam 75 soru sorulacaktır. Sınav süresi 100 dakikadır.  

 

7 ve 8. SINIFLARDA

Türkçe 20, Matematik 20, Fen Bilimleri 20, İngilizce 10, Sosyal Bilgiler 10 ve Din Kültürü 10 olmak üzere toplam 90 soru sorulacaktır. Sınav süresi 120 dakikadır.  

İhtiyaç halinde sınav yürütme komisyonu tarafından adaylara ilave süre verilebilir.

 

 

NAKİL KABUL SINAVINA BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ 

(ÖN KAYIT DUYURUSUNDAKİ FORMU DOLDURDUYSANIZ TEKRAR DOLDURMANIZA GEREK YOKTUR) 

 

NOT: Okulumuz Ortaokul bölümü, gerek akademik başarısı gerekse de binamızın fiziki imkanları ve nezih çevre koşullarıyla bölgenin en popüler devlet kurumudur. Bu nedenle, yoğun olarak tercih edilmektedir. Fakat, kalitenin korunması ve başvurular arasında adaletin sağlanması adına nakil sınavının yapılması zaruret arz etmektedir. Okula öğrenci kaydettirebilmenin tek yolu nakil sınavının sonucu ve dolayısıyla başarı seviyesidir. 

 

NOT 2:

1- Sınavdan en az 30 dakika önce öğrenci okulda bulunmalıdır.

2- Sınavlar okulumuzun 1. katındaki dersliklerde yapılacaktır. 

3- Sınava gelirken kimlik ve öğrenci belgesi getirilmelidir. 


SINAVA GİRECEK TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİZ.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Küçükçekmece Şehit Mehmet Güder Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://sehitmehmetguderaihl.meb.k12.tr/icerikler/ortaokul-nakil-kabul-sinavi-duyurusu_14181966.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)