On - Off Line Sports E Twinning Projemiz

  Her insanda olduğu gibi  özel gereksinimli bireylerin de  diğer insanlarla sosyal ilişki kurmak ve bunu sürdürmek hiç kimseye ihtiyaç duymadan ve bağımlı olmadan yaşamak istemektedir.  Sözel iletişim becerisi olan öğrencilerimizin projemiz ile ilgi alanları doğrultusunda yapabildikleri ve topluma yararlı bireyler olduklarını göstermek, özel gereksinimli bireylere başarı hazzını yaşatmak

onların da spor faaliyetlerine katılacağını göstermek  ana hedefimizdir.   Öğrencilerimizin yanı sıra özel çocuklarına hayatlarını adamış anne- baba ve diğer aile üyelerinin de bu hazzı yaşayarak çocuklarına ve kendilerine güven becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

   

    Özel eğitim okullarında eğitim ve öğretimine devam edip toplumsal ve bağımsız yaşama uyum sağlamaya çalışan özel öğrencilerimizin de özel yetenekleri olduğunun farkında olarak, özel öğrencilerimizdeki yetenekleri ortaya koymak ve onların keşfedilmesini sağlamak istenilmiştir. Özel çocuklarımızın eğitimlerinde dört duvar anlayışından arınarak onların aramızdaki yerini artırmak, toplumsal hayatta sorumluluklar yükleyerek bağımsız bireyler olduğunu ve bu hissi yaşamalarını sağlamaları amaçlanmıştır. Tüm bu sebepler ve daha fazlası ile projemiz ortaya çıkmış, özel eğitim uygulama okulları arasında bir sosyal etkileşim oluşturulması istenilmiştir. Projemiz ile  bir farkındalık çalışması yürütülerek basın ve medya ile özel öğrencilerimizin özel seslerinin kamuoyu ile paylaşılması düşünülmüştür.

 

Samsun Bafra Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak "ON-OFF LİNE SPORTS" e-Twinning Projesini yürüten Beden Eğitimi öğretmenimiz Elif TÜTER'e  ve öğrencilerimiz Furkan E.-Polat C.'te teşekkür ediyoruz. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Bafra Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)