“okuyorum - Düşünüyorum - Yazıyorum” Projemizin Sözleşmesi İmzalandı

Merkezimiz tarafından hazırlanan “Okuyorum-Düşünüyorum-Yazıyorum” isimli projemiz KOP idaresi başkanlığı tarafından kabul edildi.

Merkezimiz tarafından hazırlanan “Okuyorum-Düşünüyorum-Yazıyorum” isimli projemiz KOP idaresi başkanlığı tarafından kabul edildi.

 

“KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” (KOP Okuyor) 2017 Yılı Mali Destek Programı kapsamında kabul gören projemizin de içinde bulunduğu projelerin protokolleri Kırıkkale Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ ile KOP İdaresi Başkanı İhsan BOSTANCI tarafından imzalandı.

 

Kırıkkale Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine, projesi kabul edilen ilçelerin Kaymakamları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, KOP idaresi proje koordinatörleri, şube müdürleri ve Merkezimizi temsilen Merkez Müdürümüz Mehmet ATALAY katıldı.

 

Törende konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ “Projelerimizin toplam tutarı yaklaşık 300 bin liraya yakın ancak ben burada daha başka iki şeyi önemsiyorum. Birincisi, özellikle projeli çalışma becerisinin kazanılması ve proje disiplininin edinilmesi bakımından bu projeler bizim için çok önemli,  ikincisi de tabi bu projeler okuma ile alakalı, eğitim ve öğretim ile alakalı projeler. Bu projeler miktarı bakımından çok büyük rakam olmasa da yaratacağı katma değer bakımından çok kıymetli. En basitinden çocuklarımıza böyle bir okuma alışkanlığını kazandırmış olacağız, bunu parayla ölçmek hiçbir şekilde mümkün değil. ”dedi. Bu tür projelerin devamının geleceği ve bu konudaki çalışmaların devam edeceği hususundaki kararlılığını bir kez daha vurgulayan Vali Haktankaçmaz, özellikle projelerin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ederek, KOP idaresine de teşekkür etti.

 

KOP İdaresi Başkanı İhsan BOSTANCI ise “Gelen projeleri incelediğimizde ilimizdeki farklı kurumların geniş kitleleri kapsayacak şekilde proje hazırladıklarını görüyoruz. Kırsaldan kent merkezine, dezavantajlı gruplardan üstün yetenekli öğrencilerimize ve 65 yaş üstü yaşlılarımıza kadar çok farklı toplum kesimlerine hitap eden projeler var. Özellikle bu kadar geniş perspektiften baktıkları ve projelerini bu kıstaslara göre hazırladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Öncelikle Kırıkkale için ardından tüm bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

 

 

“Okuyorum-Düşünüyorum-Yazıyorum” projesi ile merkezimize “Oku-Düşle-Yaz” atölyesi kurmayı amaçlıyoruz. Okuma, düşünme ve yazmaya değişik açılardan bakmayı sağlamaya yönelik bu proje çalışmalarında, öğrencilerimiz danışmanları gözetiminde farklı türlerden eserleri okuyacak, alan uzmanları eşliğinde akranları ile kitapları analiz edecek, yazı yazacak, yorumlayacak, drama ile okudukları kitapları canlandıracak, ortaya koyduğu performansı çeşitli şekillerde kaydederek değerlendirmelerde bulunacaktır. Projemiz ile öğrencilerimizin, ürettiği metinlerden ve kayıtlardan, özgün sanatsal ürünler seçkisi oluşturmasını hedeflemekteyiz.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırıkkale Merkez Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)