Okuma Yazma II. Kademe Seviye Tespit Sınavı Yapılacak

Okuma Yazma alanında YETİŞKİNLER II. KADEME EĞİTİMİ BELGESİ BELGESİ SEVİYE TESPİT SINAVI açılacaktır.

Sınav, 07.10.2022 tarihinde saat 09.00'da gerçekleştirilecektir. İlkokul diplomasına eşdeğer olan YETİŞKİNLER II. KADEME EĞİTİMİ BAŞARI BELGESİ sınavına girmek isteyen vatandaşlarımızı, başvuru için Halk Eğitimi Merkezimize bekleriz. 

SINAVA KİMLER KATILARBİLİR:

İlkokul ikinci sınıfı bitiren veya ilkokulun diğer üst sınıflarında öğrenimini terk edenler, Öğrenim Belgelerinin aslını ibraz etmeleri durumunda I. Kademe Seviye Tespit Sınavına girmeden, II. Kademe Okuma Yazma Kurslarına kayıt olabilirler ya da II. Kademe Seviye Tespit Sınavına katılabilirler.

 

I. VE II. KADEME SEVİYE TESPİT SINAVLARI

I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarının Uygulaması:

  •  I. ve II. Kademe Okuma Yazma Kurslarına devam etmekte olan yetişkinler kurs süresi içerisinde kurstan ayrılarak I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarına katılamazlar.
  •  I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavları, Halk Eğitimi Merkezlerince oluşturulan komisyon tarafından yapılır.
  •  I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavları, başvuran katılımcı sayısına bakılmaksızın, tek kişinin talebi üzerine de yapılabilir.
  •  Aynı kişinin I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarına art arda girmeyi talep etmesi durumunda sınav tarihlerinin belirlenmesi İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin kararına bağlıdır.

I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarının Değerlendirilmesi:

  •  I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarında, sınav sorularının hazırlanması, sınavların yapılması, yazılı ve sözlü değerlendirilmesi Halk Eğitimi Merkezlerince kurulan komisyon tarafından gerçekleştirilir.
  •  Derslerin kendi içerisinde değerlendirilmesi ise aşağıda belirtildiği şekilde yapılır:

Tablo:1-   I. Kademe Seviye Tespit Sınavı Değerlendirmesi

Tablo 1 göstermektedir ki yetişkinin, I. Kademe Seviye Tespit Sınavında başarılı olup belge alabilmesi için yukarıdaki her iki sınavdan da geçer not alması gereklidir.

Sınav Adı Başarılı Olmak İçin Alınması Gereken En Düşük Not
I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Öğretimi Teorik Sınavı (Yazılı sınav) 45/100 puan
I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Öğretimi Pratik Sınavı (Okuma, anlama, anlatma, yazı yazma ve aritmetik işlem yapma.) 45/100 puan
Ders Adı Başarılı Olmak İçin Alınması Gereken
En Düşük Not
Türkçe 45/100 puan
Fen ve Teknoloji 45/100 puan
Sosyal Bilgiler 45/100 puan
Matematik 45/100 puan

 

Tablo:2-    II. Kademe Seviye Tespit Sınavı Değerlendirmesi

 

 

Tablo 2´de de görüldüğü gibi yetişkinin II. Kademe Seviye Tespit Sınavında başarılı olup belge alabilmesi için yukarıda belirtilen dört dersin sınavından da geçer not alması gereklidir. Birinden dahi başarısız olunması durumunda tüm derslerden sınav tekrarı yapılacaktır.

 

  • Sınavlar bir günde yapılabileceği gibi ihtiyaç duyulması halinde iki ayrı günde de gerçekleştirilebilir.
  • Sınava katılarak başarısız olanlara, iki yıllık süre içerisinde üç defa sınava katılma hakkı tanınır. Üç hakkında da başarısız olması durumunda düzeyine uygun yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilir.

Engellilerin, I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarına Katılması: Engelli sağlık raporu olan yetişkinlerin I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarına başvurmaları durumunda Halk Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Rehberlik Araştırma Merkezi ile irtibata geçerek kişinin engel durumuna uygun sınav komisyonun oluşturması, sınav ortamının hazırlanması ve verilecek sınav hizmetinin şeklinin belirlenmesinden sorumludur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Bor Bor Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)