Okulun Gerçek Sahibi Çocuklardır.

“Aslında çocuklar, okulların gerçek sahibidirler. Kendileriyle ilgili sorunlarda, en isabetli çözümler, yine çocukların ve gençlerin kendilerince bulunabilir. Okulda gelişim düzeylerine uygun olarak kendi sorunlarıyla ilgili söz ve yetki sahibi olan çocuk kendi öğrenme süreçlerine ve okuluna, bunun bir uzantısı [devamı] olarak da, yetişkinlikte toplumsal sorunlarına aktif şekilde sahip çıkacaktır.” 

Öyleyse çocuklar okuldaki kararlara ve işleyişe katılmalı, çünkü;

 • Okulun gerçek sahibi ÇOCUKLARDIR.

• Okulda, sen ve arkadaşların görüşlerinizi rahatlıkla ifade edebildiğiniz zaman okul ve eğitim hem sizler için hem de okuldaki yetişkinler için daha KEYİFLİ bir hal alır.

 • Ayrıca haklarından ya da sana sunulan hizmetten yararlanabilmek için SENİN neye ihtiyacın olduğuna bakılması gerekir. İşte bu yüzden eğitim hakkının da gerçek anlamda hayata geçmesi için, sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda planlanması gerekir.

 

Okulda çocuk katılımı olursa ne olur?

• “Öğrenciler okulun iyileştirilmesi için yetişkinlerle birlikte çalışan ortaklar olur.

 • Öğrenciler okuldaki öğrenme ve eğitime ilişkin temel konulara yönelik görüş/çözüm üretme konusunda bilgi ve deneyim sahibi olur.

• Okullar, öğretmenler ve yöneticiler, okulun gerçek sahibi olan öğrencilere karşı sorumlu hisseder.

• Okulun dönüştürülmesine ilişkin plan ve projelerde öğrenci ve yetişkin ortaklıkları önem kazanır.”

 

 

Belki bu satırları okuduktan sonra bugün okulda görüşlerinin daha fazla dikkate alınması için bir öneri yazıp atabilirsin sen de dilek kutusuna.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Manavgat Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)