Okulumuzun Kalitesini Daha İyi Hale Getirmek İçin Neler Yaptık?

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YÜRÜTTÜĞÜMÜZ KALİTE TAKİP SİSTEMİ PROJESİ KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİK.











2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KALİTE TAKİP SİSTEMİ 

GENEL DEĞERLENDİRME RAPORU

 

ETKİNLİK/ÇALIŞMA

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Ekim

Faaliyet Alanı: Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı

Faaliyet Maddesi: g. İmkânı olan okullarda derslere yönelik sınıflar oluşturulur. Bu sınıflar her bir ders için gerekli öğretim materyalleri ile donatılır.

Faaliyet Açıklama: Sınıflar, koridorlar ve panolar gerekli öğretim materyalleri ile ihtiyaca göre donatılacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: OAB

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

 Faaliyet başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Tüm derslere yönelik sınıflarımız ve koridorlarımız öğretim materyalleri ile donatılmıştır. Çalışma ile birlikte öğrenci öğretmen iletişiminin arttığı görülmüştür. Öğrencilerin her an öğrenme ile iç içe olmaları sağlanmıştır.

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Kasım

Faaliyet Alanı: Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı

Faaliyet Maddesi: d. Okulların koridorlarında veya uygun mekânlarında okuma köşeleri oluşturulur. Öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırmak için okuma köşelerine kitaplıklar yerleştirilir. Bu bölümlerde öğrencilerin yararlanacağı kitaplar ve süreli yayınlar bulundurulur.

Faaliyet Açıklama: Okulların koridorlarında veya uygun mekânlarında okuma köşeleri oluşturulacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: DİB Belediye

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuzda uygun görülen 2 yere okuma köşesi oluşturuldu. Okulumuza ait 2şer bank renkli boyalarla boyanarak öğrencilerin oturarak kitap okuyacağı alanlar oluşturuldu. Ayrıca bu köşelerin duvarlarına türk şair ve yazarların renkli çerçeveli fotoğraflarıyla  yazıları ve şiirleri asıldı. Boş kalan duvarlarına okuma ambiansı oluşsun diye resimler çizildi. Böylelikle öğrenciler okumaya teşvik edildi. Öğrencilerimiz de bu ortamları aktif kullandılar.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Aralık

Faaliyet Alanı: Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı

Faaliyet Maddesi: a. Okul binalarının yapım ve onarımında geleneksel mimarimizden izler yansıtılmaya çalışılarak yeni teknoloji ve enerji tasarrufu sağlayacak tasarımlar içermesine özen gösterilir. Okul ve pansiyonlardaki uygun mekânlar öğrencilerin, medeniyetimizin izlerini ve kültürel zenginliklerini tanımalarını sağlayacak şekilde tasarlanır. Bu tasarımlarda, kültür ve medeniyet tarihimizin büyüklerinden öğrencileri tefekküre sevk eden ve mefkûre oluşturan mısra, hat, ebru, minyatür, tezhip, karakalem, fotoğraf, karikatür levhaları, özgün söz, vecize, ayet ve hadislerle donatılır. Bu etkinlikler için LCD ekranlar gibi interaktif imkânlardan da yararlanılır.

Faaliyet Açıklama: Okul ve pansiyonlardaki uygun mekânlar, öğrencilerin medeniyetimizin izlerini ve kültürel zenginliklerini tanımalarını sağlayacak şekilde tasarlanacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: Kültür Bak. OAB

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuzun duvarlarına medeniyet büyüklerinin ve padişahlarımızın portreleri asıldı. Medeniyet temalı süsleme yapıldı. Böylelikle öğrencilerimizin kendi medeniyetlerini daha iyi tanımaları sağlandı.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Ekim

Faaliyet Alanı: Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı

Faaliyet Maddesi: j. Okul yönetimlerince, kurum kültürü ve kurumlardan beklentiler gibi konularda öğretmenlerin söyleşi, konferans ve seminerlere katılmaları, meslektaşları ile çalışma toplantıları yapmaları, sosyal kültürel etkinlikler organize etmeleri, kurumsal ve bireysel ziyaretler yapmaları teşvik edilir. Mesleki, sanatsal, sportif, akademik, pedagoji, psikoloji, eğitim, sosyoloji, tiyatro, müzik, sinema, spor, kültür ve medeniyet alanlarında öğretmenlerin kendilerini geliştirmesi desteklenir. Kültür ve medeniyet değerlerimizle ilgili farkındalık oluşturulması, ortak okumalar ve etkinlikler yapılması, kitap, dergi, makale vb. konularda müzakereler gerçekleştirilmesi sağlanır. Aynı çerçevede “harita okumaları” yapılarak öğretmenlerimizin dünyayı, yaşadığımız coğrafyayı ve medeniyet coğrafyamızı tanımalarına yönelik çalışmalar yapılır.

Faaliyet Açıklama: Okul yönetimlerince, kültür ve medeniyet alanında öğretmenlerin kendilerini geliştirmesi , bu konuda farkındalık oluşturulması, ortak okumalar ve müzakereler gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar:

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okul yönetimlerince, kurum kültürü ve kurumlardan beklentiler gibi konularda öğretmenlerin söyleşi, konferans ve seminerlere katılmaları teşvik edilmiştir. Mesleki, sanatsal, sportif, akademik, pedagoji, psikoloji, eğitim, sosyoloji, tiyatro, müzik, sinema, spor, kültür ve medeniyet alanlarında öğretmenlerin kendilerini geliştirmesi desteklenmektedir. Bu da öğretmenlerimizin hem kendilerini gerçekleştirmelerine hem de mesleki ve kişisel doyumlarının artmasına vesile olmuştur.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Kasım

Faaliyet Alanı: Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı

Faaliyet Maddesi: h. Okul yönetimleri; sosyal-kültürel etkinlikler ve öğrencilerin mesleki uygulamalarıyla okul çevresiyle iletişim halinde olur. Okula gelen velilerin karşılanması ve ilgilenilmesi için gerekli hassasiyeti gösterir, güler yüzünü hiçbir zaman esirgemez.

Faaliyet Açıklama: Okul çalışanları ve öğrenciler, okula gelen velilerin karşılanması ve ilgilenilmesi için gerekli hassasiyeti gösterecek ve bu konuda süreklilik sağlanacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar:

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuzun girişinde bulunan uygun alanlara velilerimizin bekleyip dinlenebilmeleri için koltuklar konarak veli bekleme alanları oluşturuldu. Ayrıca nöbetçi öğrencilerin yönlendirmesi ve eşliğinde ihtiyaç duyulan kişilerle irtibata geçmeleri sağlandı. Velilerimiz memnun oldular.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Aralık

Faaliyet Alanı: Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı

Faaliyet Maddesi: i. AİHL meslek dersleri öğretmenleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli dersler ile ilgili öğretim materyallerinin hazırlanması, geliştirilmesi ve EBA´da paylaşılması hususunda çalışmalar yaparlar.

Faaliyet Açıklama: Meslek dersleri öğretmenleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, kendi branşları ile ilgili öğretim materyallerinin hazırlanması, geliştirilmesi ve EBA´da paylaşılması hususunda çalışmalar yapacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar:

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Meslek dersleri öğretmenleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri materyaller geliştirdi. Yapılanlar da Eba da paylaşıldı. Böylelikle hem dayanışma sağlandı hem yeni fikirler ortaya çıktı.

 

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Ekim

Faaliyet Alanı: Akademik Gelişim Alanı

Faaliyet Maddesi: a. Her okulda, Danışma Kurulu oluşturulur. Danışma kurulu; okul müdürü başkanlığında, okul müdürü tarafından belirlenen bir müdür yardımcısı veya başyardımcı ile öğretmenler kurulu tarafından seçilen iki öğretmen, okul aile birliği başkanı ve bir üyesi, okul öğrenci meclis başkanı ve yardımcısı, ders zümre başkanları ve bir rehber öğretmenden oluşur. Danışma Kuruluna, kurul üyelerinin çoğunluk görüşüne göre, en fazla iki akademisyen ve varsa okulun mezun derneğinden bir üye alınabilir. Belirli aralıklarla toplantılar yapan Danışma Kurulunun çalışmaları kurumsal hafıza oluşması için raporlanır ve kayıt altına alınır. Kurulun kararları tavsiye niteliğinde olup bağlayıcı değildir.

Faaliyet Açıklama: Her okulda “Danışma Kurulu" oluşturulacak, Danışma Kurulunun çalışmaları kurumsal hafıza oluşması için raporlanıp kayıt altına alınacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar:

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuzda  “Danışma Kurulu" oluşturuldu, Danışma Kurulunun çalışmaları kurumsal hafıza oluşması için raporlandı ve kayıt altına alında. Her ihtiyaç durumunda tekrar toplanması sağlanmaktadır.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Kasım

Faaliyet Alanı: Akademik Gelişim Alanı

Faaliyet Maddesi: b. Okul yöneticileri stratejik plan doğrultusunda bir yıllık çalışma takvimi hazırlar. Bu konuda alan uzmanları, akademisyenler, öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler ve velilerden de yararlanılır. Her yıl güncellenen çalışma takvimi ile yeni faaliyetler planlanır ve eğitim stratejileri geliştirilir.

Faaliyet Açıklama: Okul yöneticileri stratejik plan doğrultusunda bir yıllık çalışma takvimi hazırlar. Bunu gerçekleştirirken tüm paydaşlarla işbirliği içinde olunacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar:

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okul yönetimimiz 1 yıllık çalışma takvimini hazırladı. Bunlar üzerinde konuşuldu. Böylelikle hedef belirlememiz kolaylaştı. Hedefler doğrultusunda çalışmalar başlandı.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Aralık

Faaliyet Alanı: Akademik Gelişim Alanı

Faaliyet Maddesi: c. Eğitim-öğretim yılı başında Anadolu imam hatip liselerinde ve imam hatip ortaokullarında okula uyum programı uygulanır. Bu programda; Millî Eğitim sistemimiz içerisinde eğitimin gayesi, birey, toplum, devlet ve dünya için önemi vurgulanır. Bu okulların tarihi, genel ve özel amaçları ile öğrencilere vereceği kazanımlar anlatılır. Okulun fiziki imkânları, öğretim kadrosu, yıl içerisinde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında öğrenciler bilgilendirilir.

Faaliyet Açıklama: Okulda yapılacak sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında öğrenciler bilgilendirilecektir.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar:

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuza yeni başlayan 5. Sınıf öğrencilerine okul gezdirildi. Fiziki imkanlarımızdan bahsedildi. Ayrıca vizyonumuz ve misyonumuzun ne olduğu anlatıldı. Planlanan sosyal ve kültürel etkinlikler bir panoda gösterime sunuldu. Bu panoda özellikle gidilmesi planlanan yerlerin görselleri ve tanıtımları yapıldı. Böylelikle öğrencilerin hevesi ve azmi arttı.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Ekim

Faaliyet Alanı: Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı

Faaliyet Maddesi: c. Okul yöneticileri, öğrencilerin mesleki gelişimleri bağlamında müftülükler ve ilahiyat fakülteleri ile etkin işbirliği gerçekleştirir ve bu kapsamda yapılan protokollerin uygulanmasına özen gösterir.

Faaliyet Açıklama: Okul yöneticileri, öğrencilerin mesleki gelişmeleri bağlamında müftülükler ve ilahiyat fakülteleri ile etkin işbirliği gerçekleştirilecektir.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: Müftülük İlahiyat Fak.

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuz yöneticileri mesleki gelişim bağlamında özellikle müftülüklerle iletişim halindeler. Bunun velisiyle okulumuza her ay müftülük personeli gelip velilerimize seminer vermektedir. Böylelikle velilerimizin okul ile işbirliği içinde olması hedeflenmiştir. Bu hedef gerçekleştirilirken de velilerimizin bilgilerden yararlanması sağlanmıştır. Veliler aktif katılım sağlamaktadır.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Kasım

Faaliyet Alanı: Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı

Faaliyet Maddesi: a. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Meslekî Uygulama Esasları çerçevesinde, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak çalışmalar yapılır.

Faaliyet Açıklama: Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak çalışmalar, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde yapılacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: DOGM

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

 Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırabilmek için yaparak yaşayarak öğrenme modeli uygulandı. Müezzinlik, vaizlik, imamlık, hatiplik gibi meslekleri hem okul içinde hem camilerimizde yaşatarak öğretilmiş ve içselleştirilmesi sağlanmıştı. Öğrencilerimize de güzel tecrübeler olmuştur.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Aralık

Faaliyet Alanı: Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı

Faaliyet Maddesi: g. Okullarda, kültür ve medeniyetimizden tevarüs eden geleneksel sanatlarımızın öğrenilmesine yönelik kurslar ve sergiler açılır. Bu bağlamda, öğrencilerin 9. sınıftan itibaren Dinî Mûsikî, Hüsn-ü Hat, Ebru ve Tezhip derslerini seçmelerine önem verilir.

Faaliyet Açıklama: Okulun imkanları çerçevesinde geleneksel sanatlarımızın öğrenilmesine yönelik kurslar açılacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: Halk Eğt.Mrk.

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuzun ve öğretmenlerimizin imkanları dahiliide bu kursları açamadık. Fakat ilgisi olan öğrencilerimiz ile bu alanda eğitim almış, kendini geliştirmiş olan öğretmenlerimiz özel olarak ilgilendiler. Ebru, tezhip, hüsn-ühat ve dini muziki alanlarında onların yeteneklerini ilerletmelerini sağlamıştır.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Ekim

Faaliyet Alanı: Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

Faaliyet Maddesi: c. Eylül ayı içerisinde hazırlanan yıllık çalışma takvimi doğrultusunda, değerler eğitimi, bilimsel, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler okullar tarafından uygulanır.

Faaliyet Açıklama: Eylül ayı içerisinde hazırlanan yıllık çalışma takvimi doğrultusunda, değerler eğitimi, bilimsel, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler okullar tarafından uygulanacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar:

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Değerler eğitimi, bilimsel, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler okullar tarafından uygulanmaktadır.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Kasım

Faaliyet Alanı: Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

Faaliyet Maddesi: h. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarda uygulamaya konulan, Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7´ler projesi kapsamında en az yedi kitap okuma takımının oluşturulması zorunludur. Ayrıca, öğrenci ve öğretmenlerin etkin bir şekilde kullanabileceği, erişimi kolay, güncel ve özgün kütüphaneler kurulur. Kütüphaneleri, öğrencilerin aktif olarak kullanmalarını sağlayacak teşvik programları düzenlenir.

Faaliyet Açıklama: “Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7´ler" projesinde öğrencilerin aktif olarak katılımları sağlanacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: OAB DİB

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuz bünyesinde bulunan zenginleştirilmiş kütüphanemizden hem bizim öğrencilerimiz hem diğer okulların öğrencileri hem de halkımız yararlanabilmektedir. Kütüphanemizde bulunan görevlimiz her daim kitap severlere yardımcı olmaktadır. Ayrıca da okuyan 7’ler  takımı oluşturulmuştur. Bu takımlar da aktif olarak görevlerini yapmaktadırlar.  Böylelikle herkes okumaya teşvik edildi.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Aralık

Faaliyet Alanı: Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

Faaliyet Maddesi: g. Öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesine imkân veren, akademik, mesleki, sportif, bilimsel, sanatsal ve yabancı dil alanlarından ilgi duydukları konulara yönelik sosyal kültürel etkinlikler gerçekleştirilir. Bu çalışmalarda, eğitim-öğretim yılı başında Genel Müdürlükçe illere gönderilen etkinlikler ve etkinlik takvimi esas alınır. Etkinlik takvimindeki “Kur´an-ı Kerim´den Hayat Ölçüleri: Kırk Ayet” Etkinlikleri, “Peygamberimizden Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis” Etkinlikleri, “Okuyan 7’ler” Kitap Okuma Etkinliği, “40 Şair, 40 Şiir” Etkinliği, “Tartışarak Anlaşıyoruz” Münazara Etkinliği, “Genç Fikirler” Öğrenci Oturumları, “Vefa Günleri - Öncü Şahsiyetler” Etkinliği, “Müze İle Yerinde Eğitim” Etkinliği, “Bir Fidan Bin Gelecek” Ağaç Dikme Etkinliği, “Genç Bilginler” Bilim Etkinliği, Eğitim Konulu Bilimsel Araştırmalar Etkinliği, Sanat Etkinlikleri, Tiyatro ve Sahne Sanatları Etkinlikleri, Spor Etkinlikleri, Yaz Eğitim Etkinlikleri, 5 Dilde Münazara (Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca, İspanyolca), Arapça Bilgi Yarışması, Arapça Metin Canlandırma Yarışması, Arapça Hat-Kaligrafi Yarışması, “Genç Bilaller” Ezan Okuma Yarışması, “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması, “Genç Hatipler” Hutbe Okuma Yarışması, “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, “Genç Nidâ” Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması, “Genç Sesler” Mûsikî Yarışması vb. sosyal kültürel faaliyetlerin uygulanmasına özen gösterilir.

Faaliyet Açıklama: Genel Müdürlükçe illere gönderilen etkinlik takvimindeki ; Kur´an-ı Kerim´den Hayat Ölçüleri “Kırk Ayet” etkinlikleri, ´´Peygamberimizden Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis” etkinlikleri yapılacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: Müftülük STK OAB

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Kur´an-ı Kerim´den Hayat Ölçüleri “Kırk Ayet” etkinlikleri, ´´Peygamberimizden Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis” etkinlikleri yapılmaktadır. Böylelikle dinini bilen yaşayan ve yaşatan nesiller yetişmektedir. Öğrencilerimizden de yoğun istek ve katılım talebi bulunmaktadır..

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Ekim

Faaliyet Alanı: Çevre ve Paydaşlarla İşbirliği Alanı

Faaliyet Maddesi: a. Eğitimin niteliğini arttırmak ve hedeflenen amaçları gerçekleştirmek için küresel, ulusal ve yerel imkânlardan yararlanılır. Bu bağlamda; Okul Aile Birlikleri, Üniversiteler, İlgili kamu kurum ve kuruluşları, Sivil toplum kuruluşları, Yerel yönetimlerle iş birliği ve protokoller yapılır.

Faaliyet Açıklama: Eğitimin niteliğini arttırmak ve hedeflenen amaçları gerçekleştirmek için küresel, ulusal ve yerel imkânlardan yararlanılacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: Üniversite STK İl MEM

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Gençlik ve spor bakanlığı ile aktif bir iletişim içinde bulunmaktayız. Öğrencilerimizden 2 adet temsilci seçilmiştir. Bu temsilcilerimiz bütün sosyal ve kültürel programları okul arkadaşlarına duyurmaktadırlar. Ayrıca diyanet ile de sürekli iletişimiziz bulunmakta. Böylelikle öğrencilerimiz katılmak istedikleri faaliyetlere katılabilmektelerdir.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Kasım

Faaliyet Alanı: Çevre ve Paydaşlarla İşbirliği Alanı

Faaliyet Maddesi: f. Okullar 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında gerekli çalışmaları yapar.

Faaliyet Açıklama: 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında gerekli çalışmalar yapılacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: İlçe MEM

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuzdaki bütün öğretmenler daha önceki zamanlarda iş güvenliği semineri almıştı. Almayanların da alması için gerekli görüşmeler yapıldı. Ayrıca okulumuzun bir çok yerine güvenlik levhaları asılmıştır. İhtiyaç duyulan yerlere fileler gerilmiş, her türlü tehlikenin ortadan kaldırılması için önlemler alınmıştır. Bu sayede daha güvenli bir ortamda öğrencilerimizin eğitim öğretim görmesi hedeflenmiştir.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Aralık

Faaliyet Alanı: Çevre ve Paydaşlarla İşbirliği Alanı

Faaliyet Maddesi: d. Genel Müdürlükçe Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri projesi kapsamında, veli-okul bütünleşmesini sağlamak ve öğrencilerin bedensel, ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla Anne-Baba Eğitimi Seminerleri etkin bir şekilde uygulanır. Okulların çevresindeki veliler ve komşularla işbirliğini güçlendirmek için “okullar hayat olsun” projesi bağlamında etkinlikler yapılır.

Faaliyet Açıklama: Anne-Baba Eğitimi Seminerleri verilecektir.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar: RAM

 

FAALİYET DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuzda Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri projesi velilerin azami katılımını sağlamak için hepsine mektuplar gönderildi. Talepler doğrultusunda  6 farklı alanda seminerler verildi. gayet verimli geçen semierler sonunda velilerin değerlendirmesi alındı. Bir problem olmaksızın güzel bir eğitim olduğu sonuç olarak ortaya çıktı.

 

Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Ayı: Ekim

Faaliyet Alanı: İzleme ve Değerlendirme Alanı

Faaliyet Maddesi: d. Okullarda öğretmen, öğrenci, veli ve diğer okul çalışanlarının görüş ve önerilerini almak için dilek kutuları vb. oluşturulur.

Faaliyet Açıklama: Okullarda öğretmen, öğrenci, veli ve diğer okul çalışanlarının görüş ve önerilerini almak için dilek kutuları vb. oluşturulacaktır.

İşbirliği Yapılacak Kurumlar:

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Sincan Sincan Ali Semerkandi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)