Okulumuzun, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Ab Erasmus+ Akreditasyon Programı 2023 Yılı Okul Eğitimi Konsorsiyum Başvurusu Kabul Edildi.

Okulumuzun,  İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü AB ERASMUS+ Akreditasyon Programı 2023 Yılı Okul Eğitimi Konsorsiyum Başvurusu Kabul Edildi. 

Ulusal Ajans tarafından yapılan ilan doğrultusunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan başvuru sonucunda 2021-2027 yılları arasında Müdürlüğün Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi kategorilerinde konsorsuyum üyesi olmak isteyen okulların başvuruları 21.02.2023 ile 25.02.2023 tarihleri arasında kabul edilmişti. 

Okulumuzun yaptığı başvuru sonucu yapılan değerlendirmede  AB Erasmus+ Akreditasyon Programı için Okul Eğitimi Konsorsiyum Başvurusu kabul edildi. 

Erasmus+ Programı Erasmus Akreditasyon Belgesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından öğrenci ve öğretmenler için mesleki eğitim ve öğretim hareketliliği projeleri gerçekleştirme başarısını ispatlamış kuruluşlara, çok yıllı yeni bir kaynak sağlayarak uluslararası stratejilerini geliştirmelerine katkıda bulunmaktadır.

Projelerde görev alacak öğretmenlerin, eğitim yöneticilerinin ve akademisyenlerin ulusal ve uluslararası kurumsal iş birlikleriyle ve tabandan tavana toplumun bütün kesimleri için bilimsel ölçütlerle desteklenmiş yeni projeleri üretmesi, uygulaması ve alana ilgi duyan öğretmenlere aktarması bir diğer amacımız olarak belirlenmişti. Bu amaç doğrultusunda Erasmus kalite standartları çerçevesinde 2021-2027 dönemi boyunca her yıl düzenli olarak kolaylaştırılmış bir yöntemle hibe alma imkânı elde edilebilecek.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz bu süreçte mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve okul eğitimi hareketliliklerini yürütmede süreç yönetimini sağlamayı, kurum ve kuruluşları idare ve sevk etmeyi, Avrupa uluslararasılaşma stratejilerini daha fazla geliştirmeyi amaçlamaktadır. Karşılıklı öğrenme imkânı sunan Erasmus Akreditasyon Programı çerçevesinde okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarında hazırlanan projelere hibe desteği verilecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Ataşehir Dr. Nureddin Erk - Perihan Erk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)