Okulumuzun E - Twinning Projeleri!

Bu yıl okulumuzda 11 tane e-Twinning proje çalışması yapılmıştır. Ayrıca 11 tane e-Twinning projelerimizden 10 tanesi uluslararasıdır. 

PROJE ÖĞRETMENLERİMİZ

  1. KAAN GÜNAY 
  2. YASEMİN ULAŞ 
  3. NESRİN ÖZDEMİR 
  4. AYŞEGÜL ÖZGE ÜNAL

PROJE BİLGİLERİ

1 - THE POWER OF DRAMA İN LANGUAGE TEACHİNG : Öğrenciler İngilizceyi film çekerek öğreneceklerdir. Ayrıca drama yöntemiyle öğrencilerin İngilizceye daha rahat hâkim olmaları hedeflenmiştir.

Projeye katılan ülkeler; Azerbaycan, Hırvatistan, Sırbistan, Fransa, Yunanistan, Romanya ve Polonya ve Türkiye.

 

2 - FAMOUS LANDMARKS IN MINECRAFT: Bu proje ile katılımcı ülkeler tarafından ülkelerindeki en önemli yapının Minecraft oyunu üzerinde inşa edilmesi sağlanacaktır. Yenice Ortaokulu olarak, Türkiye'nin en önemli simgelerinden biri olan Anıtkabir inşa edilerek yurtdışındaki ülkelere tanıtılmıştır. Ayrıca mart ayında da Çanakkale Şehitler Anıt'ı inşa edilerek tanıtılmıştır.

Projeye katılan ülkeler; İspanya, Romanya ve Türkiye.

 

3 - EASTER AROUND EUROPE: Proje genel olarak kültürel oryantasyon ve dil gelişimine yöneliktir. Bu proje ile öğrenciler Avrupa ülkelerinden çevrimiçi öğrencilerle tanışma olanağına sahip olmuşlardır.

Projeye katılan ülkeler; Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, İtalya, Ürdün, Letonya, Litvanya, Kuzey Makedonya, Polonya, Portekiz, Moldova Cumhuriyeti, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, Ukrayna, İsveç ve Türkiye.

 

4 - FRANCE PREŠEREN - INTERNATİONAL RECİTAL: Slovenya'nın en büyük şairi France Pršešeren tanınacak ve şiirleri uluslararası seslendirilecektir.

Projeye katılan ülkeler; Gürcistan, Slovenya, Polonya ve Türkiye. 

 

5 - ART MATTERS: Bu projenin temel amacı öğrenciler için fırsatlar yaratmaktır. Bilim ve sanatı geliştirmek, kaygıyı azaltmak projenin hedefleri

arasındadır.

Projeye katılan ülkeler; Yunanistan, Ermenistan, Romanya, Portekiz, Hırvatistan ve Türkiye.

 

6 - HEALTH CITIES: Her şehirde egzersiz ve spor yapılabilecek alanların keşfedilmesi ve sporun hayatımıza kattığı büyük önemin fark edilmesi

amaçlanmaktadır.

Projeye katılan ülkeler; İspanya, Azerbaycan, İtalya ve Türkiye.

 

7 - SPRING WITH BREAK CHRIST: Diğer ülkelerdeki farklı inanç ve kültürlerin keşfedilmesi ve karşılaştırılması ve bunun sonucunda ortak bir zeminin oluşturulması amaçlanmaktadır. 

Projeye katılan ülkeler; Romanya ve Türkiye.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Haymana Yenice Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)