Okulumuzun Bilim Yolculuğu Başladı…. .

NASA’ DA GÖREVLİ BİLİM İNSANIMIZLA CANLI BAĞLANTI

İbn-i Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri E-Konferans yöntemiyle bizden biri olan NASA ‘da görevli  bilim insanı AstrobiyologProf. Dr.Betül Kaçar’la canlı bağlantıda bir araya geldi.

3 EKİM 2017 ‘de okulumuz Tarih Öğretmeni Müjgan Sezer’in Bilime Yolculuk konferansları kapsamında düzenlediği e-konferansta okulumuz 9. ve 10.sınıf öğrencileri Nasa ve Harward Üniversitesinde görev yapan AstrobiyologProf.Dr. Betül Kaçar’la tanışma imkânı buldu.Bu konferanstaBetül Kaçar;Marmara Üniversitesi Kimya bölümü öğrencisiyken Türkiye’de düzenlenen uluslararası konferanslara katıldığını ve gönüllü olarakbu konferanslarda çalışmaya başladığını ifade etti. 20 yaşında üniversiteden mezun olduğunu ,Amerika’ya gidip Alzheimer ve Parkinson hastalığı hakkında doktora yaptığını,Nasa’nın hernekadar uzay çalışmaları yapan bir kurum olsada Biyolojik çalışmalara da yatırım yaptığını öğrendiğinde NASA Astrobiyoloji Enstitüsünde çalışmaya başladığını, sonra Harward Üniversitesinde de görev yaptığını ,şimdi de Arizona Üniversitesinden teklif aldığını açıkladı.

          Betül KAÇAR,konferans boyunca astrobiyologun ne iş yaptığını ,nasıl çalıştığını videolar eşliğinde anlatarak dinleyenleri şaşırtacak bilgiler verdi.

Öğrencilerimizle telekonferans  üzerinden görüşen  bilim insanımız kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.Zaman zaman öğrencilerimize öğütler de verdi.”Bazen yaptığınız tercihler hoşunuza gitmeyebilir .O zaman o tercihleri hayalinize uygun seçeneklerle birleştirebilirsiniz.” diyerek  aslında kimya dalını çok da sevmediğini ama fırsatları değerlendirerek hayranı olduğu uzay çalışmalarında Astrobiyoloji alanında çalışarak mesleğini hayalleriyle birleştirmeyi başardığını ,şu anda da bu durum sebebiyle çok mutlu olduğunu ifade etti. Betül Kaçar sunumunu şu sözlerle tamamladı:

“HAYATIM ÇOK ÇALIŞMAK ÜZERİNE KURULU…..”

Öğrencilerimize ,kendinehedef belirleme, hedefe ulaşma noktasında önemli bir örnek olacak bir bilim insanıyla kurulan bu bağlantıyla okulumuzda  bir ilk yaşanmıştır.

Tarih öğretmenimiz Müjgan SEZER,öğrencilerimizin ufkunu genişletecekbu konferansların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Kızılcahamam Kızılcahamam İbn - İ Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)