Okulumuzu Tercih Edecek Öğrenci Adaylarımız İçin Okul Tanıtımımız

 

Turizm endüstrisi ürettiği katma değer istihdam ve yatırımlar bakımından dünya hizmet endüstrisi içerisinde en büyük paya sahiptir. Okulumuz turizm sektöründe öncü bir kurum olarak çalışan, sektörün gereksinim duyduğu nitelikli personeller yetiştiren, öğrencileri hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlayan, özel program ve proje uygulayan, istihdam odaklı bir ortaöğretim kurumudur. Turizm endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, kalkınmada ve uluslararası rekabette gelişen ve değişen yeniliklere uyum sağlayabilecek, ülkesini en güzel şekilde temsil edebilecek, saygıyı konukseverliği ve erdemli davranışı mesleğinin en önemli ilkesi olarak görecek insan gücünü yetiştirmek okulumuzun en önemli misyonudur. Okulumuzda 16 derslik mevcut olup Yiyecek İçecek alanı öğrencilerimizin uygulamalı eğitimleri için iki yiyecek içecek atölyesi pastacılık atölyesi ve servis atölyesi mevcuttur. Konaklama seyahat alanı öğrencilerimizin atölye eğitimleri için Ön büro atölyesi ve kat atölyesi olmak üzere tüm öğrencilerimiz beş atölyede donanımlı bir şekilde eğitimlerine devam etmektedirler

Ayrıca müzik dersliğimiz kütüphanemiz ve spor kompleksimiz de öğrencilerimizin sosyal ve bilişsel alanlarda da gelişimlerini sağlamaktadır. Yoğunlaştırılmış eğitim programlarıyla mesleklerinde uzmanlaşmaya ve yetkinlik kazanmaya başlayan öğrencilerimiz öğrenimin bir parçası ve devamı mahiyetinde olan staj eğitimlerine başlamaktadırlar.

Öğrencilerimizin ilk iş deneyimlerine ev sahipliği yapan Uygulama Otelimiz 58 standart 7 suit oda olmak üzere toplamda 65 oda 300 kişilik restoran 600 kişilik balo salonu ve 600 kişilik çok amaçlı terastan oluşan birimleri ile misafirlerini en güzel şartlarda ağırlarken öğrencilerimizin sektörü tanıma noktasındaki ilk istihdam ortamını oluşturmaktadır.

Okulumuz uyguladığı Avrupa Birliği projeleri ile turizm eğitim alanında uluslararası paydaşlarla işbirlikleri gerçekleştirmektedir. Bu projeler eğitim ve iş olanaklarını deneyimlemesine başarılı örneklerini paylaşılmasına ve kültürler arası vizyon kazandırılmasına zemin oluşturmaktadır. Eğitim kampüsümüz içinde kız öğrencilerimiz ve erkek öğrencilerimiz için iki adet pansiyon binamız mevcuttur. Günün şartlarında kullanıma uygun olarak en yeni ve modern tarzda donatılmış 21 oda kız öğrenci pansiyonunda 21 oda erkek öğrenci pansiyonunda olmak üzere dörder kişilik 42 oda ve 168 yatak kapasitesinden oluşan pansiyon binamız Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelecek olan öğrencileri ağırlama imkanına sahiptir.

 

Mezun olan öğrencilerimiz üniversite eğitimlerine devam edebilecekleri gibi Ön Büro mezunlarımız Resepsiyonist olarak Yiyecek İçecek hizmetleri alanı mezunlarımız aşçı ve servis personeli olarak iş yaşamında yerlerini almaya başlayabilirler. Sizleri Türkiye’nin dünyaya gülen yüzü olan, ülkemizin sosyal ve iktisadi ilerlemesinde ayrıcalıklı bir rol üstlenen turizmi, Mesleki ve teknik eğitim ile buluşturan 2009’dan günümüze alanında bir marka olan okulumuza Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bekliyoruz.

Liselere Geçiş Sistemi  kapsamında yapılacak olan ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 temmuz tarihleri arasındadır.

Okulumuzu tercih edecek öğrenciler için okulumuzda bulunan alanlara ait kodlar belirtilmiştir.

 & Turizm Otelcilik Programı

& Uluslararası Meslek Lisesi

& Proje Protokol Okulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)