Okulumuzdan İl ve İlçe 1. ´liği

Okulumuz öğrencisi Ayşe GEDÜK kompozisyon dalında il ve ilçe 1.´liği ödülünü kazandı.

      24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile düzenlenen Liseler arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında Okulumuz 12/A sınıfı öğrencisi Ayşe GEDÜK kompozisyon dalında İl ve İlçe 1.’liklerine layık görüldü. İlçemiz Kültür Merkezi Salonunda yapılan törende öğrencimiz adına ödülünü Okul Müdür Yardımcımız Uğur UYAR aldı.

     Samsun’da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde “Guru” isimli kompozisyonu ile İl 1.’si olan Ayşe GEDÜK’e ödülünü Samsun Vali Yardımcısı Sayın Faruk Necmi KURT verdi.

    Kendisine okulumuza kazandırmış olduğu başarılardan dolayı teşekkür ediyor, başarısında emeği geçen öğretmenlerine ve ailesine şükranlarımızı sunuyoruz.

 

                                                                                        GURU

    Herkese göre değişir öğretmenliğin tanımı. Kimisine edebiyat sevgisini, kimisine matematik nefretini, kimisine yeryüzü bilgisini hatırlatır. Bana ise fedakarlığı, sevgiyi, bütün güzel duyguları hatırlatır. Çünkü yıllar önce bana değen o eller, bana bakan o gözler fedakarlık ve masumiyetti.

       Küçücük bir çocuğu, geleceğe nasıl hazırlarımın tatlı endişesiydi yüzündeki o telaşlı ifade. Hiç unutmam o yüzü. Geleceğimi bana veren o muhteşem insan benim öğretmenimdi. Ben bunu yapmak istiyorum dediğimde,hayal gücünün sınırlarını zorladığımda bile herkes gülerken o sırtımı sıvazlardı. Yaparsın dedi. Çünkü o öğretmenliği bir meslek olarak değil, bir ibadet olarak görüyordu. Bana büyük düşünmeyi öğretirken kalbimi büyütmeyi de öğretti. “Kalp sevdikçe büyür; iyilik kalbe giden yoldur.” derdi. O geleceğe ve iyiliğe giden tüm yolları benim önüme serdi.

      Dünyada sevgiyle bakan, hamuru bilgiyle yoğrulmuş, bütün insanların kahramanları vardır. O kahramanlar öğretmenlerimizdir. Nasıl ki sihirli parmakları benim hayatıma yön verdiyse, bugün geleceğimizi oluşturan her bireyin hayatına o sihirli parmaklardan değmiştir. Bilgi toplumu oluştururken, insanlar teknolojiye gömülürken sadece bilmenin yetmeyeceğini, sevginin kapılarını açan birer anahtar olduğunu anlatan öğretmenlerimizdir. Biz öğretmenlerimize hak ettiği teşekkürü ve takdiri topluma geleceğe faydalı birer insan olarak vermeliyiz.

      Öğretmenler o kadar değerlidir ki. Hint kültüründe öğretmene “Guru” denmektedir. “Gu” karanlık anlamına gelirken “Ru” ışık anlamına gelir. Bu iki heceyi bir araya getirdiğimizde anlamı bizi karanlıktan aydınlığa taşıyan kişi anlamına gelir. İşte öğretmenlerimizde bizim Guru(r)umuzdur.

 

                                                                                                                             Ayşe GEDÜK

                                                                                                                  Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Terme Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)