Okulumuzda Umem Projesi Kapsamında Elektrik Ark Kaynakçılığı Kursu Açılıyor

 

Bu kapsamda işsiz ve mesleki yeterliliği olmayan 16 vatandaşa UMEM projesi kapsamında eğitim verilecektir. Proje sonucunda eğitim almış olan 16 işsiz gencimizin vasıflı eleman olarak istihdam edilmesi sağlanacaktır.

 

UMEM  PROJESİ  KAPSAMINDA  AÇILAN

ELEKTRİK  ARK  KAYNAKÇILIĞI  KURSU

PROJE FORMATI

PROJENİN ADI: Elektrik Ark Kaynakçılığı Kursu.

PROJENİN AMACI: Örgün eğitimi tamamlamış veya herhangi bir nedenden dolayı ayrılmış, istihdam için gerekli niteliklere sahip olmayan kişilere, istihdam olanağı bulunan metal iş kollarından elektrik ark kaynakçılığı dalında meslek edindirme kursu vermek suretiyle söz konusu bu alanda UMEM Projesi kapsamında  istihdam edilebilir eleman yetiştirmek.

PROJENİN UYGULANACAĞI YER:Mimar Muslihiddin Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/ KURUM / KURULUŞ: Mimar Muslihiddin Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi

İŞBİRLİĞİ YAPILAN VE YAPILACAK OLAN KURUM VE KURULUŞLAR:

      Edirne Ticaret ve Sanayi Odası – Edirne Çalışma ve  İş Kurumu İl Müdürlüğü

PROJENİN BAŞLAMA TARİHİ: …./…./2014

PROJENİN SÜRESİ:60 Fiili Gün,  10 Hafta  olmak üzere  Toplam:400 Saat teorik ve uygulamalı Eğitim. (Teorik ve Uygulama Eğitimi 16 Kişilik Grup olduğundan İlgili Mevzuata Uygun Olarak gurupta tek öğretmen görevlendirilecektir.Buna göre Teorik ve uygulama eğitim saat sayısı toplam 400 Saat olacaktır.

İSTİHDAMA KATKISI:16

YARARLANACAK KATILIMCI SAYISI VE NİTELİKLERİ: Edirne ili ve ilçele-  rinde, mahalle ve köylerinde yaşayan 16 işsiz vatandaş projeye iştirak edecektir. Öncelikle Metal Teknolojisi alanı mezunu öğrenciler tercih edilecektir.

PROJENİN ÖZETİ (1 SAYFA) : Ülkemizin en önemli sorunlarından biri işsizliktir. Bu sorunun çözümüne yardımcı olabilmek için UMEM Projesi kapsamında İlimizde mesleki yeterliliğe sahip olmayan işsiz gençlere mesleki becerileri kazandırmaya yönelik eğitimler verilerek iş gücüne katılmaları ve istihdam edilmeleri sağlanacaktır.  Mimar Muslihiddin Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan “Elektrik Ark Kaynakçılığı Kursu” projesi 400 saat olarak verilecektir. Proje …./…/2014-…./…/2014  tarihleri arasında uygulanacaktır.

Bu kapsamda işsiz ve mesleki yeterliliği olmayan 16vatandaşa UMEM projesi kapsamında eğitim verilecektir. Proje sonucunda eğitim almış olan 16 işsiz gencimiz vasıflı eleman olarak istihdam edilmesi sağlanacaktır.

   NOT: Kurs süresince katılımcılar günlük  25 TL ücret ödenecektir. Başvuru yeri Mimar Muslihiddin Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesidir.

  Kamil TUTAK                                                                                                                                     Mesut KAYA

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Uzunköprü Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)