Okulumuzda Seçim Heyecanı Yaşandı

Okulumuzda demokrasi kültürü, hoşgörü ve çoğulculuk bilinci temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Okul Öğrenci Meclis Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.

        “Okul Öğrenci Meclis Seçimi” gizli oy, serbest, eşit, tek dereceli ve genel oy esaslarına göre yapıldı. Yapılan sayım sonucu 12. Sınıf öğrencisi Sinem KAYNAK Okul Öğrenci Meclis Başkanı seçildi.

       Sinem KAYNAK, Okul Meclisi tarafından verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğini, demokrasi kültürünü okulda ve toplumda yaşatacağını, millî ve manevî değerlere saygı duyacağını, ifade etti.

      Okulumuz Müdür Vekili Osman Aksu: “Okul Öğrenci Meclisi Seçimi ile öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.” dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aksaray Merkez Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)