Okulumuzda Psikolojik Sağlamlık Konulu Sınıf Rehberliği ve Etkinlik Çalışması Yapıldı

5. ve 8. sınıf öğrencilerimize okul psikolojik danışmanı tarafından psikolojik sağlamlık konulu sınıf rehberliği ve etkinlik çalışması yapıldı.

İlk olarak psikolojik sağlamlık ve psikolojik sağlamlığı artırma yolları öğrencilerimizle paylaşılmıştır. 5. sınıf öğrencilerimizle imajinasyon uygulamasının ardından “Psikolojik Sağlamlık Kalbim” isimli etkinlik çalışması yapılırken 8. Sınıf öğrencilerimizle imajinasyon uygulamasının ardından sorunları şekillendirme etkinliği ve umut mektubu çalışması yapılmıştır.

Etkinlik sonrası dileyen öğrencilerimizin çalışmaları “Bu ay rehber öğretmenim / psikolojik danışmanımla neler yaptık?” panosunda sergilenmiştir.

 

Okul psikolojik danışmanı tarafından 6.sınıf öğrencilerine hayatımızda zorlayıcı yaşam olayların olabileceği ve güçlü özelliklerimizi kullanarak bu durumların üstesinden gelinebileceği ile ilgili farkındalık oluşturmak için zorlayıcı olaylar deniz dalgaya benzetilerek bu dalgalardan kurtulmak için herkesin üzerinde güçlü özelliklerinin yazılı olacağı bir güç gemisi yapması istendi. Daha sonra öğrenciler kağıttan yaptıkları gemileri renklendirerek keyifli bir zaman geçirdi.

Gemi etkinliğinden sonra imajinasyon tekniği uygulanarak öğrencilerin kendileri duygu bahçelerinde olduğunu hayal etmeleri sağlandı ve o bahçede baskın hissettikleri zorlayıcı duygularını nesneye benzetmeleri istenerek çizime dökmeleri istendi.

 

Okul psikolojik danışmanı tarafından 7. Sınıf öğrencilerine konu ile ilgili ilk olarak  imajinasyon tekniği kullanılarak hayatlarında yaşadıkları zorlayıcı olayları düşünmeleri ve bu olayları etkilenme düzeylerine göre farklı ağırlıklardan oluşan patateslere benzetmeleri istendi. Sonra öğrenciler gözlerini açıp kendi çuvallarını çizdiler. Daha sonra zorlayıcı olayların ağırlıklarına göre hareketlerimizi ve gündelik yaşamımızı nasıl etkileyeceği hakkında farkındalık oluşturmak için gönüllü öğrencilerle  canlandırma yapıldı.

Çuval etkinliğinden sonra üstesinden geldikleri bir zorlayıcı olayda destek aldıkları kişileri, kendi güçlü özelliklerini ve çözüm yollarını etkinlik kağıtlarına yazmaları sağlanarak öğrencilerin psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek amaçlandı.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)