Okulumuzda Öğretmenler Günü Hazırlıkları

Öğretmenlerimiz bu özel günü öğrencileriyle beraber etkinlikler vasıtasıyla ele aldılar ve sınıflarımız kendi bünyelerinde güzel çalışmalar yaptılar.

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF ve MİRAS Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. Özel gün ve haftaların hedeflerimize doğru ilerlememiz konusunda bizlere destek olduğunu düşünüyoruz. Özel günler hem bizler için hem de öğrencilerimizin eğitimleri bakımından önemli bir yere sahip. 24 Kasım Öğretmenler Günü öğrencilerimizle aramızdaki bağı daha derinden hissettiğimiz bir gün. Öğretmenlerimiz bu özel günü öğrencileriyle beraber etkinlikler vasıtasıyla ele aldılar ve sınıflarımız kendi bünyelerinde güzel çalışmalar yaptılar. Pano çalışmaları, resimler, şiirler, şarkılar ve sevgi dolu pek çok an yaşadık öğrencilerimizle birlikte. Yerimiz çocukların yanı; işimiz gücümüz çocuk, derdimiz tasamız eğitim, sevincimiz coşkumuz öğrencilerimiz… Belki de ilkokul olmanın güzelliğiyle, küçücük çocukların samimi hâllerine dalıp gidiyor bakışlarımız. Onlardan gelen sevgiyi yürekten hissediyor ve “iyi ki öğrencimsiniz” deyiveriyoruz. Öğretmenlik duygularla bezeli bir meslek ve esasen durmadan dönüşen bir hâl, bir yaşam biçimi. Yıllardır çocuklarla iç içe olanlar ne çok anı biriktirmiş ne çok elekten geçip nice tecrübe edinmişlerdir. Uzun soluklu, düşmeli kalkmalı, insan odaklı, çocuk merkezli, gayretin ve sabrın binbir türlüsüyle bezeli sürekli bir yoldur öğretmenlik. Öğretmen; hakikatin peşinde yüreğiyle yol alan yolcu. Öğretmen; sert kaya sağlam duvar, pamuk kalp ve bitmeyen şefkat. Öğretmen; sesi ve sükûtu bilgi, duruşu ve hâli görgü. Öğretmen; soran sorgulayan akıl, araştıran öğrenen öğrenci. Öğretmen; emeğine paha biçilemeyen, kendi değerini özümsemesi gereken. Öğretmen; her şeyi inceleyip yorumlayan, doğrudan yana topluma ayna olan... Öğretmen; arka arkaya üç nokta, yazdıkça yazılan ve bitmeyen muamma…

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla; tüm zamanlarda, bulunduğu yere değer katan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Süleyman Sami Kepenek İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)