Okulumuzda Kutlu Doğum Haftası

Okulumuzda Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, okulumuz  girişinde 40 Hadis sergisinin açılışı ile başladı. Daha sonra konferans  salonuna geçilerek Türk büyükleri ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve arkasından İstiklal Marşı söylenerek programa geçildi.

        Öğrencilerimizden Samet ÇETİN Kur’an-ı Kerim okudu. Okunan ayetlerin mealini ise Öğrencilerimizden Ahmet TEMUR sundu.

        Birlikte yaşamanın yollarını ve önemini vurgulayan güzel bir slayt ile programa renk katıldı.

        Günün anlam ve önemi ile ilgili bilgileri ise okulumuz Din Kültürü  ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa SARIKAYA sundu. “Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı” konusunda Peygamber efendimizin "Birbirinizle alakayı kesmeyin! Birbirinize sırt dönmeyin! Birbirinize kin tutmayın! Haset etmeyin! Ey Allah´ın kulları! Kardeş olun!" hadisiyle,  birlikte yaşamanın yollarını hatırlatmıştır. Gelin Peygamberimizi doğru anlamaya ve anlatmaya çalışalım. Gelin ağlayan mazlumları güldürmeye,  dünyamızı yaşanılır hale getirmeye ve birlikte yaşama ahlakını oluşturmaya gayret edelim. Bu da, Hz. Muhammed´in (sav) yolunu takip etmekle mümkündür diyerek konuşmasını tamamladı.

      Okulumuz öğrencilerinden Sevdenur ASLAN "Kırk yaşındasın"adlı şiiri fon müziği ve slayt eşliğinde ve kendine has akıcı üslübuyla sundu.

      Tiyatro Kulübü işbirliği ile hazırlanan "Bizi Aldatan Bizden Değildir" adlı oyun izleyenlerin takdirini topladı.

      Okulumuz öğrencilerinden Serap ERTURAL "Yetim Kızın Türküsü" adlı ilahiyi duygulu bir şekilde sunarak büyük alkış topladı.

      Tiyatro Kulübü işbirliği ile hazırlanan "Yaradılanı Severim Yaradandan Ötürü" adlı oyun izleyenlerin alkışları eşliğinde sunuldu.

      Konularımızı pekiştiren "Dünya bize,biz birbirimize emanetiz"konulu kısa slayt  büyük bir dikkatle izlendi.

     Program akışında, okulumuz öğrencilerinden Hatice TÜRKMEN "Ben Seni Görmeden Sevdim ya Rasulallah" adlı şiiri duygulu bir şekilde sundu.

       Programın zenginliklerinden birisi de  öğretmenlerimizden Durmuş ORCAN  ve öğrencilerimizden Cem ASLAN´ın birlikte sundukları "Ney ve Kanun dinletisi" oldu.Ayrıca öğrencilerimizden Halit AYDEMİR "Vakti Seher" adlı ilahiyi ney ve kanun eşliğinde ve güzel bir uyumlulukla sundu.

     "O Nurla Onurlandık" adlı slaytla Peygamber efendimizi daha iyi tanımaya ve tanıtmaya çalışıldı.

     Öğrencilerimizden Gizem YILDIZ "52.  Gün" adlı şiiri fon müziği eşliğinde sundu ve izleyenlerin alkışlarıyla tamamladı.

     Tiyatro Kulübü işbirliği ile hazırlanan "Dedikodu Yapmak Ölü Kardeşinin Etini Yemek Gibidir." adlı oyun sunularak gıybetin ne kadar kötü bir huy olduğu vurgulandı.

      Peygamber efendimiz bir gün evimize gelse... Ne yapardık, nasıl davranırdık? Hiç düşündük mü? Sorusunun cevabını öğrencilerimizden Naz KURUŞCU büyük bir profesyonellikle sundu.

     Tiyatro Kulübü işbirliği ile hazırlanan "Kanaatkar ol! İşte o zaman en iyi şükreden sen olursun." adlı oyun sunularak kanaatkar olmanın önemi vurgulandı.

     Güzel görüntülere sahip olan bir slaytla programın sonuna gelindi.

     Programın sonunda, daha önce yapılmış olan sınıflar arası Siyer Yarışmasını kazananlara ödülleri Müdür Yardımcısı Ahmet KIDAM tarafından verildi.

     Program boyunca sahne arkası, güzel resim ve slaytlarla süslendiği gibi; program,  güzel bir slayt ve Medine gülü adlı ilahi eşliğinde son buldu. Program bitiminde öğrenci ve misafirlere Peygamberimizle ilgili kitapçık dağıtılarak  lokum ve gül suyu ikram edildi.

     Hafta boyunca okul panolarımız, Peygamberimiz ve Kutlu Doğum konulu güzel yazı ve görüntülerle süslendi.Hafta içinde Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr Abdullah Benli Okulumuz toplantı salonunda Kutlu Doğum Haftası ile ilgili öğrencilerimize yönelik konuşma yapmıştır.     

     Programın hayırlara vesile olmasını diler, katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Kayseri Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)